13 januari 2020 – Wederhoor

In de journalistiek is het de goede gewoonte om iemand de kans te geven om zijn/haar kant van een verhaal te belichten, welke eventueel in de media gepubliceerd gaat worden. Men noemt dit ook wel wederhoor.

Wederhoor - Keith Bakker Official Blog

Op 8 januari jongstleden was er in mijn zaak een zogenaamde
pro-formazitting. Deze pro-formazitting was belangrijk om een aantal redenen.
Eén van die redenen is dat de voorlopige hechtenis van de verdachte getoetst
kan worden. De tweede reden is dat de advocaat van de verdachte hier de eerste
kans krijgt om zijn verhaal te doen. Het is ook het moment voor het OM om alles
op tafel te leggen waarvan ze denken dat dit nodig is om tot een veroordeling
te komen.

Samen met mijn advocaten heb ik besloten om niet naar de
zitting te komen omdat mijn aanwezigheid geen toegevoegde waarde zou hebben.
Ook vond ik het beter om niet te gaan omdat ik nog steeds boos ben over de
gerechtelijke dwaling die nu plaatsvindt in mijn zaak. Ik weet van mezelf dat
ik nogal emotioneel kan reageren en dat is in dit geval het laatste wat we
kunnen gebruiken.

Meteen na de zitting hoorde ik via een telefoongesprek precies hoe de zitting was verlopen. Ik besefte me toen dat het inderdaad maar goed is geweest dat ik niet aanwezig was. Het is overduidelijk één grote bullshitshow en ik moet me inhouden.

Elk woord dat de officier van justitie heeft gebruikt was zorgvuldig gekozen om mij in een kwaad daglicht te zetten.

In deze zaak hopen ze dat ze enkel door een ‘geschokte
rechtsorde’ een veroordeling zullen krijgen. Er is geen enkel bewijs omdat wat
mijn aangeefster beweert simpelweg niet gebeurd is. Ik ben daar ook nooit bang
voor geweest.

Maar mijn zaak gaat niet om bewijs. Het gaat om goede publiciteit voor de officier van justitie die erg van camera’s houdt. Het gaat ook om een gevaarlijke vrouw die het oudste wapen ter wereld gebruikt om mij kapot te krijgen. Dat wapen is natuurlijk: Seks.

Maar op die dag zijn er in de rechtszaal nog meer onwaarheden en leugens verspreidt. Dit is natuurlijk klakkeloos overgenomen door de media.

Ik zal in dit blog dan ook wederhoor geven over de belangrijkste leugens die door de media zijn verspreid na de theatershow van het OM. De volgende quote komt uit een artikel in de telegraaf van 9 januari.

“Volgens de officier van justitie heeft Keith Bakker inmiddels toegegeven dat hij het meisje vroeg om die brief te schrijven. Hij heeft de tekst gedicteerd en heeft daarmee een staaltje laten zien van zijn manipulerend gedrag.”

Wat een gelul!

Dit is de brief waar ze het over hebben en ik zal uitleg geven hoe dit tot stand is gekomen.

Beste (naam Advocaat),

Naar aanleiding van de ingewikkelde situatie van de afgelopen tijd
mail ik U. Ik ben DNJ, XX-XX-1999 en ik wil graag een aantal zaken duidelijk
maken naar u over mijn relatie tussen Keith Bakker en mij.

Omdat er nu meerdere mensen bij betrokken zijn, inclusief leden
van de kerk in Amsterdam en mijn vader AJ en een jongen met wie ik een
eenmalige verhouding heb gehad 2 weken geleden, wil ik een aantal punten
duidelijk maken.

Ik heb Keith Bakker voor het eerst ontmoet in februari 2016. Hij werd goede vrienden met mijn hele gezin inclusief mijzelf. Hij was op geen enkel moment hulpverlener of therapeut voor mij en mijn gezin. Oorspronkelijk wilde mijn vader zaken met Keith Bakker doen, maar Keith wilde dat niet. Mijn ouders hadden veel problemen met elkaar en ik leed daaronder.

Keith Bakker heeft mij aangeraden om goede professionele hulp te zoeken en hij heeft dit ook aangeraden aan mijn ouders ieder persoonlijk. Keith Bakker gaf meerdere malen aan dat hij in geen enkel opzicht hulpverlener wilde of kon zijn. Mijn ouders hebben in die tijd zelf besloten uit elkaar te gaan en te gaan scheiden.

In maart 2017 had Keith een leeg huis in Hilversum, omdat hij naar
Amsterdam was verhuist. Mijn ouders, Keith en ik hebben besloten dat ik dat
huis voor een tijd mocht wonen, omdat Keith een opzegtermijn had voor het huis
in Hilversum en ik heel graag uit huis wilde.

In oktober 2017 was het contract verlopen in Hilversum waardoor ik eruit moest. Mijn moeder en ik hebben Keith gevraagd of ik in de logeerkamer mocht wonen in zijn nieuwe huis, op de Oudezijds Voorburgwal, omdat ik niet terug kon naar mijn moeder, omdat zij geen ruimte had in haar vakantiehuisje(waar zij toen der tijd woonde) en ik ook niet terug kon naar mijn vader omdat hij mijn kamer had verhuurd. Ik was toen 18 jaar oud.

Er is van februari 2016 tot november 2017 geen enkel sexueel/ fisiek contact geweest tussen Keith Bakker en mij. Wij waren goede gelijkwaardige vrienden en niets meer.

Om mijn huur aan hem te betalen voor mijn eigen kamer in zijn woning in Amsterdam, deed ik oppas werk tot aan heden, het huis netjes houden en andere administratieve dingen die ik kon doen voor zijn bedrijven. Ik zag het niet aankomen, maar ik werd verliefd op Keith en op een bepaald moment in november 2017 heb ik hem gevraagd om seks met mij te hebben. Dat hebben wij gedaan en wij zijn allebei zeer verliefd geworden op elkaar. Wij hadden van november 2017 tot heden een geheime, exclusieve relatie met elkaar.

Op 20 juli 2018 ben ik vreemd gegaan met een ex client van Keith. Hij heeft ons betrapt en hij vertelde mij dat hij mij nooit meer wilde zien. In mijn wanhoop heb ik een aantal mensen dicht bij mij verteld over mijn verhouding met Keith Bakker. Ik deed dit met geen kwade opzet. Ik wil Keith niet beschadigen, pijn doen of zwart maken, omdat hij niets heeft gedaan dat ik niet wilde.

Er is nu een moeilijke situatie ontstaan omdat erover wordt
gesproken, maar dat wilde ik niet en heb dit ook gezegd tegen de mensen die ik
in vertrouwen nam.

Ik maak mij zorgen over de acties die mijn vader en leden van de kerk misschien willen gaan ondernemen om Keith te beschadigen en ik wil dit niet. Ik heb momenteel geen contact meer met de leden van de kerk en mijn vader, omdat zij mijn grenzen niet accepteerde.

Met deze brief wil ik voor 1 keer en altijd getuigen dat Keith Bakker nooit mijn hulpverlener geweest is in welke vorm dan ook, dat er nooit iet seksueels of fysiek gebeurd is tussen ons tot ik in zijn huis woonde in november 2017 en voor ik 18 jaar oud was en er is nooit iets seksueel of fysieks gebeurd tegen mijn wil en waar ik niet zelf voor heb gevraagd.


Om onduidelijkheid te voorkomen wil ik graag volgende week langskomen bij u op kantoor om deze brief in jou bijzijn te tekenen.


met
vriendelijke groet,

DNJ

DNJ en ik hadden voor bijna een jaar een geheime relatie. We hadden wat je noemt, een sugardaddy-relatie en dit was voor ons allebei helemaal duidelijk.

Ik kreeg zogenaamde liefde en zij kreeg geld, niets meer en
niets minder. Eigenlijk best wel zielig. Van mijn kant was er wel één conditie
om die relatie met haar te hebben. De conditie was dat ze geen seks zou hebben
met mijn coaching cliënten. That’s it.

En laat dit nu precies zijn wat ze heeft gedaan. Maandenlang lag ze te seksen met een wannabe-rapper in de woning die ik voor haar betaalde. Ze kreeg van mij tussen de drie- en vijfduizend(!) euro per maand voor een luxeleven in Amsterdam. Dit was ook inclusief huur voor haar eigen appartement. Ik kwam achter haar bedrog en ik dreigde haar op straat te zetten. Ik was er woedend over.

Na een tijdje zocht ze weer contact met me. Onder andere het volgende citaat uit haar aangifte bevestigt dit ook.

Politie: Dus één maand daarna, de tweede periode dat je contact hebt gehad, dat heeft nog een maand geduurd zeg maar?
DNJ: Ja.
Politie: Ruim een maand, ja ok. Soms komt het niet helemaal uit het verhaal opgerezen zal ik maar zeggen. Vanwaar was dat je weer contact zocht met Keith? Die tweede periode nadat je voor jezelf al had vastgesteld van, nou daar ben ik klaar mee.

DNJ:
 Ja.


Politie: En dan komt er toch weer contact tot stand dat een maand duurt.
DNJ: Ja precies, ik snap het nog steeds niet helemaal voor mezelf, maar het was… ik… ik zat toen weer bij mijn vader, en ik logeerde overal enzo en toen ging ik dingen missen ofzo. Want ja, je bent tweeënhalf jaar met die persoon bezig geweest en ik had voor de rest eigenlijk niemand. Dat was de persoon waar ik naartoe ging als ik me niet zo fijn voelde als… waar ik… ik heb ook wel kunnen lachen met hem. Er zijn nare dingen gebeurd maar ook wel leuke.

Politie: Ja natuurlijk.
DNJ: Dus je gaat ook zeg maar, dingen missen ofzo. Ik had niks meer, ook mijn werk was voor hem natuurlijk, oppassen en ik deed websites. Dat viel ook weg en mijn hele sociale omgeving was om hem gebouwd zeg maar.
Politie: Ja.

DNJ: Dus van de één op de andere dag had ik niets meer.
Politie: Nee.

In de week nadat ik haar had betrapt ben ik naar Londen gegaan.

Toen ik daar was naam ze contact met mij op en ze vroeg me
of ik haar wilde vergeven. Maar in diezelfde week heeft ze tegen haar ouders
een heel lulverhaal opgehangen. Ook tegen mensen in de kerk die ik kende, over
hoe ze slachtoffer was van mij.

DNJ en ik besloten samen om onze relatie nog een kans te geven en ik keerde toen terug naar Amsterdam. Ze speelde toen al spelletjes. Ze had natuurlijk een arrangement met een oudere man en ze wilde niet dat mensen dit zouden weten.

Ik heb haar toen gezegd dat wanneer ze met mij verder wilde, ze precies op papier zou moeten zetten hoe het tussen ons gegaan is.

De vader van DNJ heeft toen onze relatie aan het licht kwam,
tegen haar gezegd dat hij naar de media wilde stappen met het verhaal over de
relatie tussen mij en haar. Ik vertrouwde hem niet en ik wilde de waarheid
zwart op wit hebben staan voor het geval ik dit ooit nodig zou hebben. Ik had
die waarheid nodig.

Zij heeft die brief geschreven en ik heb niets gedicteerd. Toen ik de brief las, wilde ik eigenlijk dat ze de trio met haar moeder en de wietteelt van haar vader ook zou benoemen, maar dit wilde ze niet. Dit heeft ze dan ook niet gedaan. De brief kwam van haar hand en alles wat erin staat is waarheid. Het is misschien wel de enige keer dat deze leugenachtige golddigger de waarheid heeft verteld.

Naar mijn mening zijn zij en haar familie, berekenende en enge mensen.

Ze wisten dat de brieven die ze heeft geschreven, hun hele verhaal konden neerhalen. Ze doen er nu dan ook alles aan om dit ontzettend duidelijke statement te ontkrachten. De media pikt dit op en gaat ermee aan de haal omdat het OM dit in de rechtszaal beweert. Zij wilde mij terug omdat ze geen geld had. Ze kon ook niet terecht bij haar ouders. Ik wilde mezelf beschermen met de waarheid, daar is niets mis mee.

De leugen dat ik de brief aan haar gedicteerd zou hebben, is niets meer dan een poging van haar om zichzelf en haar leugens in te dekken.

Het is ongelooflijk dat zelfs zo’n duidelijke brief, waarvan de aangeefster heeft toegeven dat ze die heeft geschreven, in twijfel wordt gebracht. Waarom doen ze dit? Omdat dit ‘The Inconvenient Truth’ is.

Deze zaak zal ongetwijfeld een media heksenjacht worden. Het
is jammer dat ze nu al meedoen door onwaarheden te publiceren om mij aan de
schandpaal te nagelen. Schaam je. Jullie willen allemaal een grote-boze-wolf-verhaal.
Ondanks het duidelijke bewijs dat het anders is, wordt dit compleet genegeerd.

Als het zo was dat ze onder dwang dingen van mij moest opschrijven, hoe kan het dan dat alle intieme chats in mijn verhaal, dateren nadat de bewuste brief is geschreven?

Kom op idioten, face reality!

Dit was mijn wederhoor.

K.

8 januari 2020 – Aangiftes

Komende week zal ik drie aangiftes doen. Tenminste, als het OM zich aan hun woord houdt door mij hiervoor de gelegenheid te geven. Mijn advocaat zal hier morgen werk van maken.

Aangiftes - Keith Bakker Official Blog

Ten eerste zal ik aangiftes doen tegen de jonge vrouw die mij valselijk beschuldigt. Dit zal zijn voor het doen van valse aangifte, oplichting, smaad en laster en diefstal van een laptop. Ten tweede zal ik aangifte doen tegen haar liegende moeder wegens aanranding. Ten derde zal ik aangifte doen tegen de vader van de aangeefster wegens diefstal en vernieling.

Ik zal dan ook alle uitgeschreven aangiftes in de openbaarheid op mijn blog plaatsen, inclusief alle details. You want a fight? You can get a fight.

Vandaag was wat ze noemen een ‘pro-formazitting’ in de heksenjacht welke het OM tegen mij is begonnen in de rechtbank in Amsterdam.

Ik was er vandaag niet bij omdat ik realistisch genoeg ben om te weten dat mijn aanwezigheid niets zou toevoegen, ik ben tenslotte al veroordeeld. Ook deed ik dit uit bescherming tegen mijn eigen woede over de keiharde leugens die de officier van justitie de wereld in helpt. Er bestaat namelijk een zeer grote kans dat ik mijn woede niet kan inhouden wanneer zij haar giftige leugens de wereld in spuugt in de rechtszaal. Dit zou voor mij alleen maar meer problemen opleveren.

Ik word door vreselijke mensen beschuldigd van vreselijke dingen, nogmaals, ik ben al veroordeeld.

Deze hele zaak is een show welke is aangewakkerd door een jonge golddigger die een tijdelijke sugardaddy had gevonden in mij. Er zijn op deze wereld miljoenen mannen die een geheime relatie met een jongere vrouw die enkel op zoek zijn naar een luxeleven. Is dit wijs? Nee. Gebeurt dit overal? Ja.

Deze jonge vrouw is gevaarlijk en ik zit nu in de serieuze problemen. Ze kan liegen als de beste en ik ben Keith Bakker. Wie gelooft men eerder? Er is geen schijn van kans dat een rechter het lef zou hebben om mij vrij te spreken, het is tenslotte allemaal part of the show.

Heb ik een sugardaddy-relatie gehad met de oppas van mijn kids, die ik door dit gedoe niet meer zie? Ja. Was ze toen boven de achttien? Jazeker. Was ik haar hulpverlener? Nee. Heeft ze meer dan dertigduizend euro van mijn geld opgemaakt? Ja. Heb ik iets illegaals met haar gedaan? Nee. Zal ik veroordeeld worden door haar leugens? Waarschijnlijk wel.

Eén ding is zeker: Ik sta met 50 – 0 achter. Mijn tegenstanders zijn leugenachtig en gevaarlijk. Met zedenzaken hoeft het alleen maar aannemelijk te zijn dat iets waar is om tot een veroordeling te komen.

Ik zal strijden als een leeuw omdat ik valselijk word beschuldigd door deze golddigger.

Deze strijd is pas vandaag begonnen. Ik heb niets meer te verliezen. Alleen al de beschuldiging van haar kant, is genoeg om mijn leven te ruïneren. Zij wist dit dondersgoed op het moment dat zij aangifte deed. Maar mijn geest is sterk en ik ben strijdlustig, ik ben onschuldig maar ook ben ik al veroordeeld.

Het is tijd voor mannen om op te staan tegen kwaadwillende vrouwen die smerige trucs uithalen door slachtoffer te spelen. En ik ben de eerste die dat zal doen!

K.

6 januari 2020 – Vuil spel

Aanstaande woensdag wordt er een zogenaamde pro-forma zitting gehouden in de zaak tegen mij. Tijdens deze zitting is voor mijn geweldige advocaten, Michael Ruperti en Patrick van der Meij van Cleerdin – Hamer, eindelijk de tijd aangebroken om onze onderzoekswensen aan te kunnen geven bij de rechter.

Vuil spel - Keith Bakker Blog

Het OM is nu al achttien maanden bezig met hun onderzoek en getuigenverhoren. Komende woensdag zal het OM het volledige dossier moeten overdragen aan mijn advocaten, zodat zij zich kunnen voorbereiden op de zittingsdag.  

Nog een belangrijk punt tijdens de pro-forma zitting, is de vraag of ik wel of niet uit voorlopige hechtenis mag komen. De rechter zal dus beslissen of ik mijn rechtszaak in vrijheid mag afwachten of dat ik nog langer in hechtenis zal moeten blijven. Het dossier is een belangrijk deel van de informatie die nodig is voor een rechter om deze beslissing te kunnen maken.

Ik zit inmiddels al negentig volledige dagen in voorarrest en het OM heeft het dossier nog steeds niet compleet.

Ik ben volledig onschuldig en ik weet dit omdat ik simpelweg geen seks met de aangeefster heb gehad voor haar achttiende. Bovendien heeft het OM geen enkel ondersteunend bewijs over de claims van mijn ex.

Wat het OM nu doet is gewoon een heel vuil spel spelen.

Het finale dossier is nog steeds niet aan mijn advocaten overhandigd en de zitting is al zeer binnenkort. Dit betekent natuurlijk dat er voor mijn advocaten haast geen mogelijk is om het dossier te bestuderen voor mijn zitting. Als gevolg hiervan kan ik nog niet geschorst worden. Dit is precies wat het OM wil mij koste wat kost, zo lang mogelijk vast laten zitten en door het laat aanleveren van het dossier gaat hen dit nog lukken ook.

Deze methoden verlagen mijn beperkte vertrouwen in de rechtsgang nog meer dan al het geval was. Naar mijn mening is dit het zoveelste trucje in het vuile spel dat het OM speelt.

Het is ik, tegen het OM, dat is feit en het is overduidelijk. Maar er is niemand die ervoor zorgt dat het OM zich aan de regels houdt en ik zit onterecht vast.

Later meer.

K.

2 januari 2020 – Aanvulling blog

Check this out - Keith Bakker Official Blog

Als aanvulling op mijn blog van 1 januari, ga ik een aantal passages uit het dossier citeren. Ik doe dit als ondersteunend bewijs dat mijn aangeefster zelf heeft gekozen om financieel onderhouden te worden in de rol van mijn maîtresse. Er was dus geen afhankelijkheidsrelatie. Het was een zakelijke afspraak. Wij hebben hier allebei voor gekozen.  

Aanvulling  - Keith Bakker Official Blog

Om te beginnen betaalde ik de huur voor haar eigen appartement in Amsterdam. Het volgende fragment komt uit het politieverhoor van DNJ op 2 april 2019, pagina 46.

Start fragment:

Politie: Ok, en die duizend euro… werd dat van jouw rekening afgeschreven, of hoe ging dat?
DNJ: Ja, van mijn rekening en hij maakte het dan over naar mij.
Politie: En hij stortte het dan naar jou?
DNJ: Ja en ik moest daar voor oppassen en websites maken zeg maar.
(2x per maand)
Politie: Ja, en heb jij dan altijd een vast maandbedrag van hem gekregen?
DNJ: Nee, het was gewoon dat als ik wat nodig had, dan moest ik dat aangeven.
Politie: En die betalingen, dus dat geld wat je van hem kreeg voor de huur, dat ging van de ING rekening die je net opgaf?
DNJ: Ja.

Einde fragment.
Start fragment politiedossier pagina 96:

Politie: Oh, dus hij moest daar ook voor betalen, voor de dagelijkse dingen? Dus hij had ook een flinke stem in het kapitaal zeg maar?
DNJ: Ja, maarja het kwam uiteindelijk bij hem vandaan, want ik werkte voor hem. Dus ja.
(Ze noemt twee keer per maand oppassen werken).

Einde fragment.
Politiedossier pagina 62:

Politie: Dat is dan voor werkzaamheden ofzo die je voor hem doet?
DNJ: Ja, of hij vond dat ik geld nodig had. Want ja, ik kreeg… ik werkte niet.
Politie: Om te leven?
DNJ: Ja. Ik kreeg van hem geld, dus dat was… even kijken hoor, de laatste keer was 10 september 2018.

Einde fragment.

Het volgende stuk gaat over het feit dat ze aan het luxeleven was gewend. Ook staat hier dat ze dit weer terug wilde nadat ik haar in juli 2018 had betrapt met een ex-cliënt van mij. Het wordt hier ook duidelijk dat het hernieuwde contact vanuit haar kant kwam en niet van mij.

Start fragment.

Politie: Dus één maand daarna, de tweede periode dat je contact hebt gehad, dat heeft nog een maand geduurd zeg maar?
DNJ: Ja.
Politie: Ruim een maand, ja ok. Soms komt het niet helemaal uit het verhaal opgerezen zal ik maar zeggen. Vanwaar was dat je weer contact zocht met Keith? Die tweede periode nadat je voor jezelf al had vastgesteld van, nou daar ben ik klaar mee.
DNJ: Ja.


Politie: En dan komt er toch weer contact tot stand dat een maand duurt.
DNJ: Ja precies, ik snap het nog steeds niet helemaal voor mezelf, maar het was… ik… ik zat toen weer bij mijn vader, en ik logeerde overal enzo en toen ging ik dingen missen ofzo. Want ja, je bent tweeënhalf jaar met die persoon bezig geweest en ik had voor de rest eigenlijk niemand. Dat was de persoon waar ik naartoe ging als ik me niet zo fijn voelde als… waar ik… ik heb ook wel kunnen lachen met hem. Er zijn nare dingen gebeurd maar ook wel leuke.
Politie: Ja natuurlijk.
DNJ: Dus je gaat ook zeg maar, dingen missen ofzo. Ik had niks meer, ook mijn werk was voor hem natuurlijk, oppassen en ik deed websites. Dat viel ook weg en mijn hele sociale omgeving was om hem gebouwd zeg maar.
Politie: Ja.


DNJ: Dus van de één op de andere dag had ik niets meer.
Politie: Nee.
DNJ: En ik viel ook in een soort van zwart gat en ik heb me ook zorgen gemaakt om hem. Voor hem was het ook opeens weg. Ik zag natuurlijk ook voor me dat hij…tja… ook helemaal in paniek was ofzo, ik maakte me wel vaker zorgen over hem enzo. Ook als hij niet lekker in z’n vel zat.
Politie: Ja dat toont toch wel iets van betrokkenheid bij hem. Dat je je nog betrokken voelt of verantwoordelijk voelt een beetje.
DNJ. Ja, zeker, ik heb me ook heel erg schuldig gevoeld dat ik aangifte heb gedaan. Ergens wist ik dat dit het beste was voor mezelf omdat ik… dat was een keuze voor mezelf zeg maar en ik vond het heel lastig.

Einde fragment.

Tot zover. Er is veel meer bewijs van financiële transacties tussen mij en mijn aangeefster, maar tot ik toegang heb tot mijn laptop kan ik hier niet bij komen.

K.

 

1 januari 2020 – Sugardaddy?

Een paar dagen geleden kreeg ik iets te lezen wat mij bijna van mijn stoel liet vallen van verbazing. In het dossier dat het OM in elkaar heeft geknutseld om een veroordeling te krijgen, kwam ik namelijk een misselijkmakend document tegen.

Sugardaddy - Keith Bakker Official Blog

Het document was een bevestiging van Fonds Slachtofferhulp aan de aangeefster, dat ze eerder dit jaar tienduizend(!) euro van dit fonds heeft ontvangen. Laat ik beginnen met de vraag waarom ze dit bedrag heeft ontvangen terwijl er niet eens is bewezen dat ze slachtoffer is? Ze is geen slachtoffer, totdat de rechtbank dit heeft beslist.

Alleen al het feit dat ze dit heeft aangevraagd is voor mij ongelooflijk! Pure oplichting en zelfverrijking. In hetzelfde document staat ook dat slachtofferhulp dit bedrag heeft uitgekeerd onder andere als zogenaamde erkenning voor het feit dat ze slachtoffer is. Dat ze dit nu doet is een schande en daarbovenop een messteek naar de echte slachtoffers van seksueel misbruik. Zij en ik hadden duidelijke afspraken. Tot het door een rechtbank is toegekend is ze helemaal geen slachtoffer. En zelfs dan hoeft dit altijd zo te zijn.

Het is vandaag 1 januari en ik zit in de gevangenis als het resultaat van mijn eigen keuzes. Happy New Year!

Mijn gezondheid gaat snel achteruit, maar daar zit ik niet zo mee.
Door drieëntwintig kilo af te vallen heb ik eindelijk die buikspieren die ik
altijd al wilde hebben. Elk nadeel heeft z’n voordeel zal ik maar zeggen.

Wanneer ik vanuit mijn cel naar buiten kijk, zie ik vliegtuigen komen en gaan. Verderop zie ik de snelweg met daar achter de hoge gebouwen. Het uitzicht vanuit mijn cel is werkelijk fenomenaal, in betere tijden zou men veel geld moeten betalen voor een uitzicht als dit. Dankzij de Koning himself, is dit uitzicht vandaag gratis.

De afgelopen maanden heb ik veel geblogd. Wanneer ik dit allemaal teruglees zie ik een wanhopige, gekwetste, boze en verdrietige man.

Dit wil ik liever niet zien, want ik ben tenslotte in deze
situatie terechtgekomen door de keuzes die ik zelf heb gemaakt. Ik zie dit echt
wel, ik heb ook hier ook zeker een aandeel in, maar zeker niet alles. Ik had
namelijk een afspraak met een jongere vrouw, die achteraf gezien best wel dom
was. Wat zeker is, is dat wij geen van beiden slachtoffer zijn. Zij niet en ik
niet.

Eigenlijk had ik besloten te wachten tot de inhoudelijke
behandeling van de zaak om over de afspraak tussen ons te spreken. Zelfs na
alles wat ze mij geflikt heeft, was er een deel in mij dat haar op de één of
andere manier toch wilde beschermen. (Soms lijkt het wel op het Stockholmsyndroom.) Dit
wilde ik doen omdat deze afspraak de hele dynamiek van dit alles zou
veranderen. Het feit dat deze afspraak er was, verandert haar claims slachtoffer te zijn naar het zijn van medeverdachte of dader.

In november 2017, ongeveer twee weken nadat de seksuele relatie tussen mij en de achttienjarige nanny van mijn kids is ontstaan, kwam de dag dat we het gesprek moesten hebben over wat we nu precies hadden samen. We moesten dus bespreken wat of hoe we onze relatie zouden noemen en hoe hiermee om te gaan. Er was duidelijkheid nodig tussen ons, dat was het belangrijkste.

We waren wel realistisch over het feit dat ik haar over de lange termijn niets kon bieden.

Ik was te oud en zij wilde een gezin. Alleen al het feit dat
we moesten liegen over wat we samen hadden, had genoeg moeten zijn om het
seksuele aspect te stoppen en terug te gaan naar de oude situatie. We hadden in
principe wel een relatie, maar het had geen naam.

Alles tussen ons moest duidelijk zijn en besproken worden. Wat we deden was in geen enkel opzicht illegaal, we waren volwassen mensen die de keuze hadden gemaakt om een seksuele relatie met elkaar aan te gaan. Achteraf gezien is dit natuurlijk heel dom, maar het is wat het is. We bespraken samen om het seksuele aspect van onze relatie te stoppen maar dat wilden we allebei niet. Het was gewoon te goed.

Het hebben van een normale relatie met elkaar was ook geen optie. Ik was veel te oud en ik was Keith Bakker. No way!

Ik zei dan ook tegen haar dat ik wat we hadden, geen relatie wilde noemen en zij was het daar ook mee eens. Feit is dat er iets gaande was tussen ons. Hoe je het ook wilt noemen, het was heftig en intens voor ons allebei. Het geheime stuk maakte alles extra spannend. Ik zei tegen haar dat ik er no matter what, altijd voor haar zou zijn. Zij zei hetzelfde. Eigenlijk waren we beiden gestoord, wat een onzin allemaal.

Toen maakte ik een grapje, dat eigenlijk geen grapje was.

Ik stelde voor dat ze mijn maîtresse zou worden. Geen lange
termijn verbintenis, maar op het moment dat het ‘aan’ was tussen ons, hadden we
tenminste duidelijkheid naar elkaar toe. We spraken af dat ik haar in elk
opzicht financieel zou ondersteunen. Ik wilde haar een leven geven gevuld met
luxe en dat is ook precies wat zij zelf wilde. Vanaf dat moment was ze mijn maîtresse
en gingen we verder met ons duistere geheim.

Een jaar lang gaf ik haar een ongelooflijk luxeleven. Zij deed op haar beurt alsof ze van me hield en met niemand anders naar bed zou gaan. Het was gewoon een afspraak tussen ons.

In de periode van oktober 2017 tot en met augustus 2018 heeft ze tussen de drie- en de vijfduizend(!) euro per maand van mij gekregen.

Dit is inclusief de huur voor haar eigen appartement. Ze leefde het leven van een prinses en voor lange tijd was dit ook leuk. Ze hield van het luxeleven en door bij mij te zijn kreeg ze dat ook.

Dat ik zo ontzettend verliefd zou worden op dit meisje heb nooit zien aankomen. Als ik haar woorden van toen moest geloven, voelde zij precies hetzelfde.

In juli 2018, nadat ik haar op heterdaad betrapte met een
ex-client van me, veranderde alles. Natuurlijk was zij hier niet blij mee. De
geldkraan dreigde dicht te gaan en het was toch wel klaar tussen ons. Nadat dit gebeurd was, heeft ze uiteindelijk haar excuses aangeboden en zei dat ze hier veel spijt van had. We zijn daarna nog een maand bij elkaar geweest en maakten samen plannen om te verhuizen naar het buitenland.

Ze had haar ouders toen al verteld van onze relatie. Haar vader zei haar meermaals dat ze moest kiezen tussen hen of mij. Ik kan goed begrijpen dat ze voor haar familie heeft gekozen in plaats van mij, dat mag. Maar wat hierna gebeurde, vind ik nog wel het ergste.

Haar vader heeft haar gedwongen om aangifte tegen mij te doen door in feite tegen haar te zeggen dat hij wel haar vader wilde zijn, maar alleen als zij aangifte zou gaan doen.

Dus vanaf dat moment is ze gaan beweren dat we seks hebben
gehad voor haar achttiende. Bovendien beweert ze dat de seks tegen haar wil was
en in een afhankelijkheidsrelatie. Ze noemen dit dan ‘gekwalificeerde
verkrachting’. Ze doet dit dus puur om mij kapot te maken en zichzelf te
beschermen.

Misschien deed ze dit ook wel om gezichtsverlies tegenover
haar familie tegen te gaan omdat ze zoveel schaamte had over wat we gedaan
hadden. Ik kan het me wel voorstellen hoor, ik zou het ook niet leuk vinden als
mensen wisten dat ik met Keith Bakker naar bed ben geweest 😉

Maar hoe rijm je dit? Eén of twee keer seks hebben tegen je wil is mogelijk, maar een jaar lang op regelmatige basis vrijwillig en gewild seks hebben? Dat lijkt me sterk. Daarbovenop neem je tussen de drie- en vijfduizend euro per maand aan van de persoon welke je later beschuldigd? Give me a f*king break please!

Wat onze relatie was? Het was zielig. Ik zag seks en liefde en zij wilde geld en luxe. Het is simpelweg ‘the oldest story in the book’ en ik ben hier met open ogen ingestapt.

Haar liefde voor mij was een illusie waar ik veel voor
betaalde. Ik wou dat ik in de kerstman had geloofd in plaats van haar.  De kerstman doet namelijk geen valse
aangifte.

Maar één ding moet ik wel zeggen. Voor een korte periode in
2017-2018 dacht ik de grote liefde van mijn leven te hebben gevonden. Zou ik nu
dezelfde keuze maken als toen? Nee, maar ik ben dankbaar voor de korte tijd dat
het duurde, waarin ik voor even onvoorwaardelijke liefde heb gevoeld.

Happy New Year lieve lezers, 2020 wordt een jaar van new
beginnings. God bless us all.

K.

 

 

27 december 2019 – Hun eigen woorden

Hun eigen woorden

Kon ik nog duidelijker zijn over het feit dat ik geen hulpverlener was voor de vrouw die mij nu heeft aangegeven als een misdadiger? Hoe verdomd duidelijk kon het zijn? Ik was duidelijk en zij wisten dat ook.

hun eigen woorden - Keith Bakker Official Blog

Wat nu volgt, zijn statements uit het politiedossier in hun eigen woorden. MJ is de moeder van de aangeefster en DNJ is de aangeefster zelf. Het OM wilt mij in een hulpverlenerspositie duwen zodat mijn relatie met deze golddigger een misdrijf wordt.

Deze mensen hebben mij gebruikt voor veel geld en nu spelen ze slachtoffertje. Het zijn gewoon boeven eersteklas, ziekelijk!

Hier volgen een aantal statements uit de verhoren.

DNJ verhoor pagina 8:

Politie: Zag jij Keith als vriend of als hulpverlener?
DNJ: Als beide. Keith zei zelf altijd tegen mij dat hij geen hulpverlener was. Hij gaf dit heel vaak aan, ook aan mijn ouders en hij liet het ze zelfs opschrijven. Ik heb ook mailtjes dat hij dit heeft gezegd.

DNJ verhoor pagina 5:

Politie: Wat heeft Keith tegen jou gezegd over de voorwaarden die hij heeft gekregen van justitie?
DNJ: Dat hij niet met vrouwen mocht werken en dat hij nog in zijn proeftijd zat en dat hij geen hulpverlenerswerk mocht doen.

DNJ verhoor pagina 16:

Politie: Ik bedoel, ik lees ook ergens dat Keith nadrukkelijk heeft gezegd dat hij geen behandelaar genoemd wil worden.
DNJ: Geen hulp… geen hulpverlener…
Politie: Of hulpverlener? Hulpverlener was het?
DNJ: Ja, daar was ie heel erg…
Politie: En waarom wilde hij dat niet?
DNJ: Ehm, ja, toen begreep ik dat niet echt, omdat hij elke keer zei aan het begin “ik ben geen hulpverlener, ik ben gewoon een vriend die jullie wilt helpen”.

Politie:
Ja oké.
DNJ: Maar hij zei wel, omdat hij dit niet mocht doen. Hij zei dat hij het.. vanwege zijn straf geen hulpverleningswerk mocht doen ofzo, vooral niet met vrouwen.
Politie: Nee, dat heeft hij gezegd?
DNJ: Dat heeft hij gezegd ja.

DNJ verhoor pagina 18:

DNJ: Maar hij zei: Ik ben geen behandelaar.

DNJ verhoor pagina 75:

Politie: Ok, en hij heeft wel eens iets verteld over het uitoefenen van zijn beroep of de beperkingen die hem zijn opgelegd?
DNJ: Ja, hij heeft mij ook gezegd dat hij niet met vrouwen mocht werken en niet… volgens mij in de hulpverlening voor ehm, voor zolang of…, ehm ja… hij heeft het wel genoemd maar precies weet ik het niet meer, wat het allemaal inhield.
Politie: Ja ok maar was hij daar heel erg mee bezig?
DNJ: Ja, want ik weet nog dat hij… dat er… dat er iets klaar was van zijn straf en het had iets te maken met tien jaar geen hulpverlening of tien jaar geen iets…

MJ verhoor pagina 96:

MJ: In de tijd dat wij elkaar ontmoetten had hij (Keith) geen werk. (geen hulpverlener dus) Ik wist natuurlijk wel wat hij had gedaan in de hulpverlening. Hij vertelde heel open dat hij tien jaar niet werkzaam mocht zijn in de hulpverlening. Hij heeft wel tig keer gezegd dat hij DNJ wel wilde helpen, maar niet als hulpverlener, maar als vriend van RB en uit vriendschappelijke hulp naar ons. Dat heeft hij keer op keer benadrukt.
Politie: Waarom benadrukte hij dat zo?
MJ: Omdat hij wist, en daar was hij ook heel open in naar ons, dat zijn straf was dat hij de komende tien jaar niet mocht werken als hulpverlener. Daarom zei hij ook dat hij dit niet als hulpverlener deed.
Politie
: Hoelang was hij vrij in die periode?
MJ: Hij vertelde mij dat hij net van zijn enkelband af was.

Vervolgens heb ik ook nog de brief aan mijn toenmalige advocaat:

From: XXXXXXXX< XXXXXXXXXX@protonmail.com>

Date: On Fri, Aug 3, 2018 at 17:46

subject: Fwd: Persoonlijke mail aan (naam Advocaat)

Beste (naam Advocaat),

Naar aanleiding van de ingewikkelde situatie van de afgelopen tijd mail ik U. Ik ben DNJ, XX-XX-1999 en ik wil graag een aantal zaken duidelijk maken naar u over mijn relatie tussen Keith Bakker en mij.

Omdat er nu meerdere mensen bij betrokken zijn, inclusief leden van de kerk in Amsterdam en mijn vader AJ en een jongen met wie ik een eenmalige verhouding heb gehad 2 weken geleden, wil ik een aantal punten duidelijk maken.

Ik heb Keith Bakker voor het eerst ontmoet in februari 2016. Hij werd goede vrienden met mijn hele gezin inclusief mijzelf. Hij was op geen enkel moment hulpverlener of therapeut voor mij en mijn gezin. Oorspronkelijk wilde mijn vader zaken met Keith Bakker doen, maar Keith wilde dat niet. Mijn ouders hadden veel problemen met elkaar en ik leed daaronder.

Keith Bakker heeft mij aangeraden om goede professionele hulp te zoeken en hij heeft dit ook aangeraden aan mijn ouders ieder persoonlijk. Keith Bakker gaf meerdere malen aan dat hij in geen enkel opzicht hulpverlener wilde of kon zijn. Mijn ouders hebben in die tijd zelf besloten uit elkaar te gaan en te gaan scheiden.

In maart 2017 had Keith een leeg huis in Hilversum, omdat hij naar Amsterdam was verhuist. Mijn ouders, Keith en ik hebben besloten dat ik dat huis voor een tijd mocht wonen, omdat Keith een opzegtermijn had voor het huis in Hilversum en ik heel graag uit huis wilde.

In oktober 2017 was het contract verlopen in Hilversum waardoor ik eruit moest. Mijn moeder en ik hebben Keith gevraagd of ik in de logeerkamer mocht wonen in zijn nieuwe huis, op de Oudezijds Voorburgwal, omdat ik niet terug kon naar mijn moeder, omdat zij geen ruimte had in haar vakantiehuisje(waar zij toen der tijd woonde) en ik ook niet terug kon naar mijn vader omdat hij mijn kamer had verhuurd. Ik was toen 18 jaar oud.

 Er is van februari 2016 tot november 2017 geen enkel sexueel/ fisiek contact geweest tussen Keith Bakker en mij. Wij waren goede gelijkwaardige vrienden en niets meer.

Om mijn huur aan hem te betalen voor mijn eigen kamer in zijn woning in Amsterdam, deed ik oppas werk tot aan heden, het huis netjes houden en andere administratieve dingen die ik kon doen voor zijn bedrijven. Ik zag het niet aankomen, maar ik werd verliefd op Keith en op een bepaald moment in november 2017 heb ik hem gevraagd om seks met mij te hebben. Dat hebben wij gedaan en wij zijn allebei zeer verliefd geworden op elkaar. Wij hadden van november 2017 tot heden een geheime, exclusieve relatie met elkaar.

Op 20 juli 2018 ben ik vreemd gegaan met een ex client van Keith. Hij heeft ons betrapt en hij vertelde mij dat hij mij nooit meer wilde zien. In mijn wanhoop heb ik een aantal mensen dicht bij mij verteld over mijn verhouding met Keith Bakker. Ik deed dit met geen kwade opzet. Ik wil Keith niet beschadigen, pijn doen of zwart maken, omdat hij niets heeft gedaan dat ik niet wilde.

Er is nu een moeilijke situatie ontstaan omdat erover wordt gesproken, maar dat wilde ik niet en heb dit ook gezegd tegen de mensen die ik in vertrouwen nam.

Ik maak mij zorgen over de acties die mijn vader en leden van de kerk misschien willen gaan ondernemen om Keith te beschadigen en ik wil dit niet.

Ik heb momenteel geen contact meer met de leden van de kerk en mijn vader, omdat zij mijn grenzen niet accepteerde.

Met deze brief wil ik voor 1 keer en altijd getuigen dat Keith Bakker nooit mijn hulpverlener geweest is in welke vorm dan ook, dat er nooit iet seksueels of fysiek gebeurd is tussen ons tot ik in zijn huis woonde in november 2017 en voor ik 18 jaar oud was en er is nooit iets seksueel of fysieks gebeurd tegen mijn wil en waar ik niet zelf voor heb gevraagd.


Om onduidelijkheid te voorkomen wil ik graag volgende week langskomen bij u op kantoor om deze brief in jou bijzijn te tekenen.


met vriendelijke groet,

DNJ

Dan heb ik ook nog de mail van mij naar AJ, de vader van DNJ:

Op 1 mei 2017 om 23:12 heeft Keith Bakker <xxxxxxx@gmail.com> het volgende geschreven:


AJ,

Dit moet goedgekeurd worden door jou en teruggestuurd worden naar mij vanavond of morgen ochtend.

 KB


May 1, 2017


Beste AJ,

Ik wil dat u deze e-mail aandachtig leest en mij e-mailt als u het eens bent met alle punten die ik duidelijk moet hebben voordat DJ naar St Tropez komt. Je moet een verklaring toevoegen dat je het zorgvuldig hebt gelezen en het volledig eens bent als de vader van DNJ.

Als u het niet eens bent met een van deze punten, mag DNJ niet naar Frankrijk komen op 2 mei 2017.

  1. 1. DNJ is 17 jaar oud. Dit betekent dat ze minderjarig is (minderjarig). U als haar vader geeft DNJ toestemming om samen met MV van 2 tot en met 7 mei 2017 samen met haar vader naar Frankrijk te reizen.
  2. 2. DNJ verblijft samen met MV en Keith Bakker in een appartement. DNJ krijgt een eigen slaapkamer. U gaat ermee akkoord om nooit met iemand te communiceren dat DNJ in hetzelfde huis verbleef als Keith Bakker en MV.
  3. 3. DNJ krijgt EU 200 + haar vluchtkosten en onkosten om een 13-jarige jongen te coachen op woensdag 3 mei, donderdag 4 mei, vrijdag 5 mei en zaterdag 6 mei. DNJ wordt rechtstreeks door de ouders van de jongen betaald.

4.       4. Keith Bakker is in geen geval hulpverlener, coach, therapeut of helper voor DNJ en dat is hij ook nooit geweest. Keith is een vriend van de familie geweest en u AJ bent het er volledig mee eens dat Keith op geen enkele wijze verantwoordelijk is voor DNJ. DNJ is verantwoordelijk voor DNJ.

  • 5. Je geeft DNJ als volwassene volledige toestemming om als volwassene te doen wat ze wil terwijl ze in Frankrijk is. Je respecteert de beslissingsbevoegdheid van DNJ als volwassene.
  • 6. U neemt de volledige verantwoordelijkheid voor de keuze om DNJ te laten reizen. MJ, de moeder van DNJ is het er niet mee eens dat DNJ komt, maar jij neemt als haar vader de verantwoordelijkheid hiervoor. U bent het ermee eens dat MJ absoluut niets te zeggen heeft over DNJ en haar keuze om naar Frankrijk te komen. Het is uw verantwoordelijkheid.
  • 7. U gaat ermee akkoord om nooit met de pers of iemand anders te spreken over het feit dat Keith Bakker de coaching opdracht voor DNJ heeft geregeld. Je mag dan communiceren dat DNJ in Frankrijk is, maar de reden is om een jongen te coachen.

Als je het met dit alles eens bent, schrijf dat dan hier.

U gaat er ook mee akkoord dat een e-mail die u mij stuurt een wettelijke en bindende overeenkomst is.

Ik moet dit voor 09:00 uur op dinsdagochtend hebben, anders kan de reis niet doorgaan.

Bedankt,

Keith Bakker

Einde email.

AJ antwoordde een paar uur later met deze e-mail:

Mail van AJ naar mij.

AJ  XXXXXXXXXXX@gmail.com

Mon, 1 May 2017, 23:52

to me, DNJ


Hi Keith,

Ik heb het gelezen.

Hierbij mijn aanvullingen. Wil je die toevoegen.

De rest is akkoord voor mij!

  • AJ is wettelijk verantwoordelijk voor DNJ ten alle tijde. DNJ pleegt in geval van twijfel overleg met AJ
  • Ik vertrouw DNJ in haar beslissingen en acties in Frankrijk, maar kan haar wettelijk geen carte blanc geven. Daarom, wanneer er zaken gebeuren of gedaan worden ism met DNJ die buiten bovengenoemde afspraken vallen, zonder overleg met mij, behoud ik mij het recht om diegene verantwoordelijk te stellen voor dingen die gebeuren. Met andere woorden. Bij afwijkende zaken en acties kort overleg. Dan kan ik de verantwoording over haar houden. Dit gaat niet over haar normale dagelijkse dingen en bezigheden maar wanneer er andere dingen van haar gevraagd worden als in dit document opgesteld. Overleg met DNJ in zo’n geval is voldoende.
  • MJ heeft toestemming gegeven dat DNJ naar SaintTropez gaat. AJ is fully responcible en afgesproken is dat communicatie over DNJ van en naar MJ via AJ zal verlopen. (Het is wettelijk onmogelijk dat Ik alleen zeggenschap als ouder heb over DNJ, maar boverstaand is MJ mee akkoord gegaan).

Ik zie het wel weer verschijnen!

Sleep well!

Groet AJ

Tot slot heb ik ook nog een mail van MJ naar mij, met de vraag of ik DNJ uit de brand wil helpen.

MJ <xxxxxxxxxxxxxxxx@gmail.com>

Sat, 22 Jul 2017, 22:31

to me

Translate message

Turn off for: Dutch

Beste Keith,                

Ik heb met DNJ gesproken over haar woonsituatie. Ik weet dat jij de Neuweg gaat opzeggen en ik maak me nu zorgen hoe het verder moet met haar. Zij studeerd straks in Amsterdam, heeft geen werk of andere inkomsten die een eventuele huur zouden kunnen dekken. Ook  heeft zij geen OV kaartmeer om te reizen.

Zij wil liever niet naar AJ terug en ik ben ook niet in staat haar financieel te ondersteunen.

DNJ heeft met AJ gesproken en er is geen geld beschikbaar vanuit zijn kant, behalve de 200 euro per maand voor dagelijks onderhoud.

Kortom, dit is een groot probleem en ik heb echt jou hulp nodig als vriend (en niet als hulpverlener)

Ik weet als moeder niet meer wat ik zou kunnen doen voor haar.

Zou jij bereid zijn om te kijken wat jij zou kunnen betekenen in deze situatie voor haar en dus ook voor mij.

Zou jij misschien met jou connecties haarkunnen helpen, en haar financieel kunnen ondersteunen?

Zou ze voor jou kunnen werken of ken jijiemand bij wie ze zou kunnen werken, die meer betaald dan het minimum loon?

Ik weet dat wij in het verleden somsonenigheid hebben gehad over het feit dat jezoveel voor DNJ doet en veel regelt voor haar, maar in dit geval vraag ik het je zelf.

Nogmaals, ik zie jou niet als hulpverlener en dat ben je ook niet en DNJ ziet jou ook niet zo. Je bent gewoon een goede vriend van ons allebei.

Laat het me weten of je iets kan doen hierinvoor ons.

Groetjes, MJ

Zoals je kunt zien, heb ik in dit blog een aantal dingen opgesomd waarin DNJ en haar familie duidelijk zeggen dat ik niet hun hulpverlener was.

Moet het nog duidelijker?

K.

23 december 2019 – Beroepsverbod

Beroepsverbod - Keith Bakker Official Blog

Op dit moment zijn er twee zaken waar ik voor vervolgd word.
Ten eerste het totaal verzonnen seksueel misbruik. Ten tweede beweert het OM dat ik mijn beroepsverbod heb overtreden welke de rechtbank mij in 2012 heeft opgelegd.

Beroepsverbod - Keith Bakker Official Blog

In het dossier wordt het als volgt omschreven:

(Overtreden beroepsverbod ex.art SR28, lid 1, sub 5) (Hij die een recht uitoefent wetende dat hij daarvan bij rechtelijke uitspraak is ontzegd, wordt gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of een geldboete van de derde categorie)

In mijn voorgaande blogs heb ik het vaak gehad over mijn rol in het leven van mijn ex en haar familie. Het OM beweert dat ik een hulpverlenersrol had en ik zeg dat dit niet zo was. Veel van deze zaak heeft te maken met perceptie en ik kan natuurlijk niet zien wat er omgaat in de belevingswereld van een ander. Ik weet hoe het zit, want ik was er bij en ik was volkomen duidelijk dat ik geen hulpverlener was voor haar.

Neemt niet weg dat het lastig is. Het seksuele aspect van de zaak is honderd procent duidelijk. Ik had een relatie met een jonge vrouw die boven de achttien was en dit was in mijn beleving volledig vrijwillig en gewild door ons allebei. Er is hier geen grijs gebied, ik heb niets illegaals gedaan in mijn omgang met mijn ex, punt.

Maar de vraag of ik hulpverlener was, blijft een issue voor het OM.

Ze willen mij natuurlijk maar al te graag in een machtspositie plaatsen tegenover mijn ex, zodat vrijwillige seks een misdrijf wordt. Ik kan bewijzen dat ik hier heel duidelijk over was en dat ik geen hulpverlener was voor haar. Dit blog gaat niet over het seksuele aspect met mijn ex maar het gaat over het al dan niet overtreden van het beroepsverbod.

In 2012 ben ik veroordeeld voor seksueel misbruik. Ik kreeg een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd en daarbij een beroepsverbod van tien jaar. De woorden in de uitspraak waren dat ik tien jaar mijn beroep niet mocht uitoefenen in de maatschappelijke- of gezondheidszorg.

De gevangenisstraf was duidelijk, het beroepsverbod was allesbehalve duidelijk.

Voor mijn veroordeling was ik eigenaar van een verslavingskliniek. Ik had een eigen televisieprogramma en ik werd door velen gezien als de verslavingsgoeroe van Nederland. Helaas maakte ik fouten in de strijd en ik heb hier mijn volledige verantwoordelijkheid voor genomen. Ook voor een aantal dingen welke regelrechte leugens waren. Dit deed ik omdat ik kapitein was van dit schip.

Coaching is niet wat ik doe maar wie ik ben.

Het is een deel van mij. Het is zelfs zo’n groot deel van mij geworden, dat normale gesprekken al snel als coaching-gesprekken gezien kunnen worden. Nadat ik vrijkwam in 2014 heb ik contact opgenomen met mijn advocaat met de vraag wat mijn beroepsverbod nu precies betekende. Ik werkte in het verleden namelijk niet als zorgverlener, maar als coach. Ik vond het dan ook vreemd dat mijn beroepsverbod gold voor werk in de zorg.

Mijn advocaat vertelde mij dat ze geen idee had wat mijn beroepsverbod precies inhield omdat het maar twee zinnetjes waren. Bovendien was het gewoon erg onduidelijk. Ik heb toen besloten om te gaan informeren bij de reclassering. Na vele gesprekken over wat ik wel en niet mocht doen werd besloten dat ik weer mocht gaan coachen. Dit keer wel alleen maar mannen.

Ik mocht van de reclassering dus weer aan de slag als verslavingscoach en zij hebben dit getoetst bij het OM.

Wat ze wel zeiden was dat ik geen vrouwen één-op-één mocht coachen. Maar in groepsverband zou dit nog wel bespreekbaar zijn. Ik was hier erg blij om, want verslaafden coachen was mijn roeping en ik vond het ook erg leuk om te doen. Geld of geen geld.

In 2015 liet ik in een bericht op internet weten dat ik weer beschikbaar was als coach voor mannen. Het nieuws werd opgepikt door de media en Han Koch van de krant Trouw heeft dit nog onderzocht. Hij vond het maar vreemd. Hij heeft contact opgenomen met het OM en de reclassering en heeft van beide partijen bevestiging gehad dat ik weer mocht werken.

Op 13 februari 2015 plaatste Trouw het volgende artikel:

Veroordeelde goeroe gaat in de herkansing

“De verslavingsgoeroe Keith Bakker heeft een nieuwe missie. Hij gaat mensen motiveren een ‘beter mens’ te worden. De man die in april 2012 werd veroordeeld tot vijf jaar celstraf wegens seksueel misbruik van zeven meisjes en jonge vrouwen zegt mensen te willen helpen die net als hij in het leven hebben gefaald. Bakker (54) begint in april met het geven van seminars en is dan ook beschikbaar voor mensen die van zijn hulp gebruik willen maken.

Han Koch 13 februari 2015, 8:57

De stap die Bakker zet, uitgelegd in zijn weblog op internet, lijkt moeilijk te rijmen met de uitspraak van de Amsterdamse rechter. Die legde Bakker niet alleen een meerjarige celstraf op, maar formuleerde als bijkomende straf dat hij zich tien jaar lang niet – direct noch indirect – mocht inlaten met hulpverlening in de gezondheidszorg of maatschappelijke zorg.

De zeven misbruikte vrouwen, waarvan er drie door hem zijn verkracht, waren in alle gevallen kwetsbare vrouwen die bij hem in zijn kliniek hulp zochten voor hun eetstoornis. Vandaar ook het opgelegde beroepsverbod.

Motivator

Vorig jaar april meldde Bakker, naar eigen zeggen zelf verslaafd geweest aan drank, drugs en seks dat hij weer bereikbaar was. In September postte hij op internet het bericht: “Free at last, Free at last. Thank God almighty we are free at last”. Een verwijzing naar Martin Luther King.

Volgens het Openbaar Ministerie is in zijn nu lopende periode van voorwaardelijke invrijheidstelling gesproken over zijn plannen zijn levenslessen om te zetten in hulpverlening. Het OM gaat akkoord met zijn plannen om op te treden als motivator/motivation coach voor onder andere verslaafde mannen. Die werkzaamheden worden niet strijdig geacht met het opgelegde beroepsverbod.

In het kader van re-integratie is het volgens het OM belangrijk dat iemand weer aan het werk gaat. Het OM heeft volgens een woordvoerster het beroepsverbod van Bakker bestudeerd en komt tot de conclusie dat hij geen behandelrelatie mag aangaan met cliënten, met name vrouwen. Hij mag niet in een oncontroleerbare een-op-eensituatie met cliënten verkeren. De nieuwe hulp richt zich volgens het OM ook tot een andere doelgroep: verslaafde mannen. En de contacten zijn vooral in groepsverband. OM en reclassering zullen strak toezicht houden.

Manuscript

Tijdens het proces in 2012 vreesden de slachtoffers dat Bakker, die vooral bekend is van de tv-programma’s ‘Van etter tot engel’ (2006) en ‘Family Matters’ (seizoen 2008 en 2009), zijn ervaringen in een boek zou vastleggen. Zij hoopten dat publicatie met hun verhalen achterwege zou blijven. De man, waarover wel wordt gezegd dat hij verslaafd is aan verslaving, heeft inderdaad zijn ervaringen in boekvorm gegoten.

Het manuscript ligt volgens Bakker op een ‘veilige plaats, en ik ben er zeker van dat als het gepubliceerd wordt, het veel verheldert over wie ik ben en welke keuzes ik in het leven heb gemaakt’. Het boek wordt ooit gepubliceerd, zegt Bakker in zijn weblog, maar nu niet.

Bakker wil geen contact met de media. Zijn advocaat kon deze week geen toelichting geven op de plannen van zijn cliënt.”

Link naar het artikel.

Nadat dit was gepubliceerd, heb ik hier nooit meer iets over gehoord van het OM.

Ik mocht weer volledig aan de slag als coach en dit werd op geen enkele wijze gemonitord. In 2017 begon ik daadwerkelijk weer te coachen. Vanaf dat moment tot en met 2018 heb ik meerdere mannelijke cliënten gehad die mij hebben benaderd voor hulp met verslavingen. Een deel van deze werkzaamheden vonden plaats in het buitenland, maar ook veel in Amsterdam, met volle toestemming van het OM.

Ik heb als coach inderdaad veel gewerkt met mannen maar om de één of andere reden begint het OM daar nu opeens moeilijk over doen.

Ik ben verslavingscoach van beroep, ik heb persoonlijk vanaf 1999 meer dan duizend mensen gecoacht en ik ben er verdomd goed in. In 2018 heb ik wel geprobeerd een jonge vrouw te coachen die de dochter was van goede vrienden van mij. Ik heb enkele sessies gehad met haar en haar ouders erbij en ik hield mij dus aan de afspraak dat ik geen vrouwen één-op-één zou coachen. Dit heb ik gedaan onder toezicht van haar ouders.

Na een tijdje voelde het voor mij niet goed meer en ben ik gestopt met haar coaching. Achteraf kwam dit best goed uit, want zij vond dat ik te hard te confronterend was. Zelfs bij haar heb ik mijn beroepsverbod niet overtreden. Ik coachte haar in groepsverband en onder toezicht van haar ouders en ik ben nooit met haar alleen geweest.

Laat me eerlijk zijn, ik kon het ook niet geloven dat de reclassering en het OM mij toestemming hebben gegeven om weer te mogen werken als coach. En al helemaal niet met de carte-blanche die ze mij hiermee gaven. Ik was blij, ik had lessen geleerd en ik was een betere coach geworden door te leren van mijn fouten.

Mijn punt is als volgt: Ik word nu vervolgd voor het overtreden van mijn beroepsverbod terwijl ik hier nadrukkelijk toestemming heb gekregen door hetzelfde OM dat mij nu wilt vervolgen.

Ik ben nooit hulpverlener geweest voor mijn ex. Wel gaf ik haar vriendschappelijk advies en hielp ik haar ouders met hun issues. Dit deed ik omdat zij mij gevraagd hebben om dit te doen.

Wel heb ik mannen gecoacht in 2017/2018 en ik was hier verdomd goed in ook. Maar nogmaals, hier had ik toestemming voor.

Dus of dit is een grote blunder van het OM en de reclassering of ik heb mijn beroepsverbod overtreden. Het krantenartikel in de Trouw is het bewijs dat ik dit niet gedaan heb.

Zelf denk ik dat het OM, door mij nu te vervolgen, zich aan het indekken is voor de fout die ze in hun ogen hebben gemaakt. Ik hoop dan ook eigenlijk dat dit blog wordt gelezen door iemand die dit eventueel kan onderzoeken.

You know where to find me 😉

K.

20 december 2019 – Check this out

Check this out - Keith Bakker Official Blog

Kortgeleden heb ik in mijn blog chats gepost tussen mij en mijn ex, die goed weergeven hoe de relatie tussen haar en mij werkelijk was.

Check this out - Keith Bakker Official Blog

Wat nu belangrijk is aan dit alles, is de datum waarop deze gesprekken plaatsvonden, namelijk 1 augustus 2018. In deze chats is duidelijk te zien dat mijn ex en ik hartstikke verliefd waren (tenminste, dat dacht ik, stomme idioot die ik ben). Mijn ex heeft op diezelfde dag contact gehad met haar vader, zo blijkt uit een verhoor van hem.

Op diezelfde dag, 1 augustus 2018, vertelt mijn ex haar vader (AJ) een heel ander verhaal. De volgende tekst komt uit het politiedossier. Haar vader vertelt heel duidelijk over de communicatie tussen hem en zijn dochter. Die bewuste communicatie vond plaats op dezelfde dag als de chats tussen mij en mijn ex, zoals te zien in mijn vorige blog.

Het onderstaande fragment komt uit het politiedossier. Het gaat om een verhoor van AJ, op 2 oktober 2018.  

AJ: Op 1 augustus 2018 heeft DJ mij gevraagd om bij haar langs te komen om te praten. Ze vertelde mij toen dat ze al vanaf het begin door Keith is bewerkt en in een relatie met hem is beland. Ze vertelde mij dat in de week ervoor een vriend bij haar op bezoek kwam, dat het laat werd en hij bij haar is blijven slapen. Die vriend is Achmed, ze waren gewoon vrienden. Keith wilde de leegstaande winkel onder haar appartement gaan huren voor een afkick business. (Dit klopt trouwens niet. Het was helemaal geen afkick business. Ik wilde een poetsbedrijf starten voor ex-gedetineerden. Dit is ook bevestigd in een getuigenis van iemand anders).

Achmed is een jongen die hij (Keith) heeft behandeld om af te kicken en DJ is via Keith met hem in contact gekomen en waren vrienden geworden.

Keith vermoedde op de één of andere manier dat Achmed was blijven slapen en appte DJ continu dat hij er aankwam. DJ vertelde hem dat ze Achmed naar de trein moest brengen. Keith dacht dat ze stiekem dingen deden en wilde ze betrappen. Toen DJ Achmed op de fiets naar de trein bracht, appte en belde hij steeds en hij was woedend. Ze moest naar de leegstaande winkel komen. Hij was zo woedend dat hij haar wilde slaan en DJ ontweek hem. (NIET WAAR). Toen pakte hij haar mobiel en gooide die kapot op de grond. DJ vluchtte naar haar appartement en schreeuwde naar haar dat ze een hoer was. DJ was zo bang dat ze Clara had gebeld en die is toen gekomen. Ze heeft haar toen alles verteld. Clara heeft haar gezegd dat ze haar moeder moest bellen.

Mijn ex (MJ) is er naartoe gegaan en ze heeft mij dit pas op 1 augustus aan mij verteld omdat ze bang was dat ik Keith meteen aan zou pakken. Ik heb uit respect voor DJ niets gedaan ik heb daarna gesprekken met DJ gehad, waarin ze veel heeft verteld. Ik heb gezegd dat ze echt aangifte moest doen, ook over het eerder beschreven verhaal over mijn ex met Keith (Het Trioverhaal te lezen in hoofdstuk 11 van mijn verklaring).

Het kan niet duidelijker zijn dat mijn ex, de vrouw die mij valselijk heeft beschuldigd, niet alleen liegt maar ook haar vader en mij tegen elkaar uitspeelt op 1 augustus 2018. Duidelijk is dat ze op dezelfde dag liegt tegen zowel haar vader als tegen mij.

Deze vrouw is door en door sneaky en ik zit nu vast omdat zij mij valselijk beschuldigd, dit kan toch niet? Het OM moet dit toch ook hebben gezien? Maarja, we hebben ondertussen wel gezien dat het OM alle bewijzen negeert of wegmoffelt, hopelijk is de rechter straks wel onbevooroordeeld.

Ik heb het in mijn voorgaande blog ook gehad over de dag dat ik mijn ex heb betrapt met de jongen waarmee ze maandenlang een geheime seksuele relatie had. In het bovenstaande fragment heeft AJ het hier ook over. Ook is het in de bovenstaande tekst duidelijk wie haar heeft overgehaald om aangifte te doen.

Kijk, ik lees dit ook allemaal terug en besef me heel goed dat ook ik heel veel fouten heb gemaakt.

Dit door bijvoorbeeld vanaf het begin überhaupt contact te hebben met dit gestoorde gezin. Ik heb ongelooflijk veel slechte keuzes gemaakt, maar mijn allergrootste fout is nog wel dat ik een relatie aangegaan ben met deze jonge vrouw. Ik heb niets illegaals gedaan, ik heb geen seks met haar gehad voor haar achttiende terwijl zij beweert van wel. Voor mij is dit wel de allergrootste kutstreek die je iemand kunt flikken. Ze liegt en liegt en blijft maar liegen.

Karma is a b*tch girl.

K.

17 december 2019 – Chats don’t Lie

Een paar dagen geleden kreeg ik een bom in handen. Een bom die alle fantasieën op een happily-ever-after opblies.

Chats don't Lie - Keith Bakker Official Blog

Die bom was de dagvaarding van de rechtbank in Amsterdam waarin het mij eindelijk compleet duidelijk werd waar ik verdacht van wordt. Ik moest de pijnlijke maar ook duidelijke realiteit accepteren, maar dat viel niet mee.

Mijn trouwe bloglezers was het waarschijnlijk al opgevallen dat ik vaak nogal boos en verontwaardigd om me heen sloeg. Sorry voor al deze emoties die ik publiekelijk heb geuit, maar het heeft mij toch wel geholpen om die eerste donkere maanden door te komen.

John van den Heuvel en Bram bakker moesten het ontgelden, maar om eerlijk te zijn vind ik dat wel terecht, ik haat ze nog steeds!

Ook was ik boos op de politie, het OM, haar ouders en de hele #MeToo movement. Ik gaf ook de schuld aan de hele situatie, maar deze heb ik uiteindelijk wel zelf gecreëerd. Nadat ik de dagvaarding las, kwam het allemaal binnen. Zij (mijn ex DNJ) was mijn vijand. Ik gedroeg mij zo omdat het nog te pijnlijk was om de realiteit te accepteren, dat mijn ex mij beschuldigd had van de meest verschrikkelijke misdaden die er in mijn ogen bestaan.

Zij beweert dat ik seks met haar gehad zou hebben voor haar achttiende. Dit zijn regelrechte leugens. Om het nog gestoorder te maken, beweert ze ook nog eens dat het seksuele deel van onze relatie tegen haar wil is geweest! Dit zou betekenen dat de vele keren dat wij seks hebben gehad in 2017 en 2018, allemaal tegen haar zin was.  Hoe gek is dat?

Zij en ik hadden een volledig vrijwillige relatie en ik heb ontzettend veel bewijs dat dit ook daadwerkelijk zo was.

Gelukkig heb ik veel bewaard, waardoor ik haar eigen woorden kan gebruiken om dit te bewijzen. Jammer genoeg is alle bewijs van de wereld niet genoeg om mijn onschuld te bewijzen, alleen maar omdat ik Keith Bakker ben. Al dit bewijs is niet genoeg om niet vervolgd te kunnen worden. Het OM negeert alle harde bewijzen die ik kan voorleggen, enkel omdat ze mij veroordeeld willen hebben.

Op éénentwintig juli 2018 heb ik mijn ex op heterdaad betrapt terwijl ze seks had met een coaching cliënt van mij.

Ik vertelde haar toen dat ik haar nooit meer wilde zien. Daarna smeekte ze mij om haar terug te nemen en ik, als de stomme idioot die ik ben, stemde daarmee in.

Wat hier volgt, zijn enkele chatgesprekken van de honderden die ik gelukkig heb bewaard, omdat ik zo blij met haar was. Maar nu zal ik die moeten gebruiken als bewijs. Dit gaat om gesprekken tussen haar en mij via Whatsapp, ik noem haar in die gesprekken Lisa. Volgens mij is het duidelijk te zien dat zij en ik in feite een stel verliefde tieners waren. Ik schaam me dood dat ik erin getrapt ben en verder ben gegaan met haar, zelfs nadat ik haar heb betrapt met die andere jongen.

Ze wilde alleen maar geld van mij omdat ze nergens anders terecht kon. Maar zoals je in de gesprekken misschien wel kunt zien, deed ze het wel doen geloven dat ze echt van mij hield. Ook laat dit volgens mij goed zien dat de relatie die wij hadden volledig vrijwillig was vanuit beide kanten.

Deze jonge vrouw speelt nu slachtoffertje.

Dit doet ze waarschijnlijk omdat ze de vijftienduizend Euro die ik haar en haar familie geleend heb, niet terug wilt betalen. Ze is geen slachtoffer, ze liegt de hele boel bij elkaar.

Ik weet nu hoe ze iedereen misleidt om haar eigen keuzes te verdoezelen. Dit zag ik op het moment dat ik de dagvaarding in handen kreeg. Het enige wat mij nu nog kan redden zijn haar eigen woorden. Of ze loog tegen me toen ze mij vertelde of deed geloven dat ze van me hield om geld te krijgen, of ze liegt tegen jou door te zeggen dat het niet zo was. Hoe je het ook bekijkt, één ding is zeker: Ze liegt.

Kijk maar eens naar de volgende chats uit Whatsapp, ik heb er nog veel meer.

Dit zijn chats via Whatsapp tussen haar en mij. Ik noem haar Lisa, en ik ben de andere persoon.

Start gesprek:

[01/08/2018, 02:10:49] Lisa: Hoe laat ben je in nl?

[01/08/2018, 02:10:52] Wasssssup? 😏: Its worth It

[01/08/2018, 02:11:10] Wasssssup? 😏: You and me on my 20 birthday

‎[01/08/2018, 02:11:20] Lisa: ‎<attached: 00000091-PHOTO-2018-08-01-02-11-20.jpg>

[01/08/2018, 02:11:22] Wasssssup? 😏: I love you

[01/08/2018, 02:11:32] Lisa: Yes!

[01/08/2018, 02:11:53] Lisa: We have to celebrate that!

[01/08/2018, 02:11:58] Wasssssup? 😏: Ha-ha

[01/08/2018, 02:12:06] Wasssssup? 😏: Yes!

[01/08/2018, 02:12:15] Lisa: You see your name?

[01/08/2018, 02:12:24] Wasssssup? 😏: Is It love?

[01/08/2018, 02:12:34] Lisa: Yes

[01/08/2018, 02:12:42] Wasssssup? 😏: Oh

[01/08/2018, 02:12:44] Lisa: And this i your other number

‎[01/08/2018, 02:12:50] Lisa: ‎<attached: 00000102-PHOTO-2018-08-01-02-12-50.jpg>

[01/08/2018, 02:13:06] Wasssssup? 😏: I am laughing!

[01/08/2018, 02:13:15] Lisa: 😘😍❤

[01/08/2018, 02:13:19] Lisa: 💏

[01/08/2018, 02:13:34] Lisa: I cannot wait to see you

[01/08/2018, 02:13:48] Lisa: I am never ever gonna let you go

[01/08/2018, 02:14:02] Wasssssup? 😏: FaceTime zo

[01/08/2018, 02:14:16] Wasssssup? 😏: Je hoeft toch niet op te staan

[01/08/2018, 02:14:18] Wasssssup? 😏: X

[01/08/2018, 02:14:23] Lisa: Hahah ja

[01/08/2018, 02:15:21] Lisa: The only thing I am gonna do tomorrow is make myself beautiful

[01/08/2018, 02:15:28] Lisa: I will take a bad

[01/08/2018, 02:15:40] Lisa: And do my nails

[01/08/2018, 02:15:45] Lisa: Do my hear

[01/08/2018, 02:15:58] Wasssssup? 😏: Yes!!!

[01/08/2018, 02:16:01] Wasssssup? 😏: Leuk

[01/08/2018, 02:16:00] Lisa: All day long

[01/08/2018, 02:16:06] Wasssssup? 😏: Great

[01/08/2018, 02:16:07] Lisa: For you

[01/08/2018, 02:16:13] Wasssssup? 😏: I love you

[01/08/2018, 02:16:19] Lisa: I love you

[01/08/2018, 02:16:34] Lisa: So so much

[01/08/2018, 02:51:12] Wasssssup? 😏: Wakker?

 [01/08/2018, 13:18:45] Wasssssup? 😏: X

[01/08/2018, 13:22:51] Lisa: I love you so much

[01/08/2018, 13:23:03] Lisa: Are you on the train?

‎[01/08/2018, 13:23:17] Wasssssup? 😏: ‎<attached: 00000128-PHOTO-2018-08-01-13-23-17.jpg>

[01/08/2018, 13:23:21] Wasssssup? 😏: Taxi

[01/08/2018, 13:23:29] Wasssssup? 😏: Almost

[01/08/2018, 13:23:30] Lisa: ❤

[01/08/2018, 13:23:33] Lisa: Omg

[01/08/2018, 13:23:42] Wasssssup? 😏: Echt he

[01/08/2018, 13:23:46] Lisa: Daar ging weer een vlinder uit de kooi!

[01/08/2018, 13:23:51] Wasssssup? 😏: Haha

[01/08/2018, 13:23:55] Wasssssup? 😏: Heb ik ook

[01/08/2018, 13:24:00] Lisa: 💋

[01/08/2018, 13:24:06] Lisa: Ik kan zo niet wachten

[01/08/2018, 13:24:16] Wasssssup? 😏: Ja

[01/08/2018, 13:24:27] Wasssssup? 😏: I know

[01/08/2018, 13:24:36] Wasssssup? 😏: 5 hours is too long

[01/08/2018, 13:24:48] Lisa: Je mag me niet meer facetimen! Wel bellen! Maar je mag vanaf nu niet meer zien hoe ik eruit zie!

[01/08/2018, 13:24:58] Lisa: 😏❤

[01/08/2018, 13:25:04] Wasssssup? 😏: Omg

[01/08/2018, 13:25:06] Wasssssup? 😏: Ok

[01/08/2018, 13:25:08] Wasssssup? 😏: Leuk

[01/08/2018, 13:25:10] Lisa: 😍

[01/08/2018, 13:25:12] Lisa: ❤

[01/08/2018, 13:25:13] Wasssssup? 😏: I am smiling

[01/08/2018, 13:25:15] Lisa: 💏

[01/08/2018, 13:25:28] Lisa: Ik ben echt verliefd

[01/08/2018, 13:25:31] Lisa: Niet normaal dit

[01/08/2018, 13:25:38] Wasssssup? 😏: Ik ook

[01/08/2018, 13:25:45] Wasssssup? 😏: Wel mooi

[01/08/2018, 13:25:48] Wasssssup? 😏: En leuk

[01/08/2018, 13:25:51] Lisa: ❤

[01/08/2018, 13:25:54] Wasssssup? 😏: Spannend

[01/08/2018, 13:25:55] Lisa: Echt

[01/08/2018, 13:26:05] Lisa: 😱

[01/08/2018, 13:26:13] Wasssssup? 😏: 🔥

[01/08/2018, 14:35:24] Wasssssup? 😏: Fuck ik hou van jou

[01/08/2018, 14:35:33] Wasssssup? 😏: Niet normaal

[01/08/2018, 14:50:42] Lisa: Me vader aan de tel

[01/08/2018, 14:50:43] Lisa: Xx

[01/08/2018, 14:50:46] Lisa: No worries

[01/08/2018, 14:50:59] Wasssssup? 😏: Xx

[01/08/2018, 15:10:05]Lisa : Hij neemt niet op

[01/08/2018, 15:10:24] Lisa: Hey jaap! Jij had een mail van mij gekregen. Die is door mijn vader gestuurd.

Hij wil in dingen mengen…

Maar wil je die mail laten? Ik wil namelijk gewoon blijven in het huis en ik kan het gewoon betalen!

Thanks!

[01/08/2018, 15:10:32] Wasssssup? 😏: App hem en laat een bericht achter

[01/08/2018, 15:10:51] Wasssssup? 😏: Perfect

[01/08/2018, 15:10:54] Lisa: Top

[01/08/2018, 15:10:55] Wasssssup? 😏: X

[01/08/2018, 15:10:56] Lisa: X

[01/08/2018, 15:11:04] Wasssssup? 😏: You are my girl

[01/08/2018, 15:11:13] Lisa: I an

[01/08/2018, 15:11:15] Lisa: Am

[01/08/2018, 15:11:23] Wasssssup? 😏: Only one of us can be dakloos

[01/08/2018, 15:11:28] Wasssssup? 😏: And that is me

[01/08/2018, 15:11:30] Wasssssup? 😏: Haha

[01/08/2018, 15:11:32] Lisa: Hahahah

[01/08/2018, 15:11:49] Lisa: En anders zijn we gelukkig… samen dakloos

[01/08/2018, 15:11:57] Wasssssup? 😏: Echt he?

[01/08/2018, 15:12:00] Lisa: Ja

[01/08/2018, 15:12:01] Lisa: Haha

[01/08/2018, 15:12:49] Wasssssup? 😏: Are you ready for a romantic adventure that someday there will be a movie about?

[01/08/2018, 15:12:59] Wasssssup? 😏: After I am dead

[01/08/2018, 15:13:02] Wasssssup? 😏: Hahahaha

[01/08/2018, 15:13:06] Lisa: Yes!

[01/08/2018, 15:13:12] Wasssssup? 😏: Mooi

[01/08/2018, 15:13:12] Lisa: I AM

[01/08/2018, 15:13:19] Wasssssup? 😏: Gaan we doen

[01/08/2018, 15:13:20] Wasssssup? 😏: X

[01/08/2018, 15:13:31] Lisa: I don’t care about anyone but you

[01/08/2018, 15:13:53] Wasssssup? 😏: I feel the same

[01/08/2018, 15:13:58] Wasssssup? 😏: And the kids

[01/08/2018, 15:14:04] Wasssssup? 😏: But that’s it

‎[01/08/2018, 15:14:53] Lisa: ‎<attached: 00000197-PHOTO-2018-08-01-15-14-53.jpg>

[01/08/2018, 15:15:03] Wasssssup? 😏: Omg

[01/08/2018, 15:15:11] Wasssssup? 😏: I can’t wait

[01/08/2018, 15:15:18] Lisa: ❤❤

[01/08/2018, 15:41:54] Lisa: I wil je zo graag zien!!! Omg ik kan echt zoooo niet wachten

[01/08/2018, 15:42:17] Wasssssup? 😏: Ik ook

‎[01/08/2018, 15:42:33] Wasssssup? 😏: ‎<attached: 00000203-PHOTO-2018-08-01-15-42-32.jpg>

[01/08/2018, 15:42:36] Lisa: 😱😍

[01/08/2018, 15:42:56] Wasssssup? 😏: Douane

[01/08/2018, 15:42:58] Wasssssup? 😏: X

[01/08/2018, 15:43:01] Lisa: Yeah

[01/08/2018, 15:43:05] Wasssssup? 😏: Bijna

[01/08/2018, 15:43:05] Lisa: 💏

[01/08/2018, 16:29:23] Wasssssup? 😏: Ik kan niet wachten

[01/08/2018, 16:33:32] Lisa: Ik ook echt niet

[01/08/2018, 16:33:34] Lisa: Holy shit

[01/08/2018, 17:39:41] Lisa: Why can’t I reach ya?

‎[01/08/2018, 17:50:27] Wasssssup? 😏: ‎<attached: 00000214-PHOTO-2018-08-01-17-50-26.jpg>

[01/08/2018, 17:50:35] Wasssssup? 😏: Cool stuff

[01/08/2018, 17:52:01] Lisa: What?

[01/08/2018, 17:52:12] Wasssssup? 😏: Oh

[01/08/2018, 17:52:22] Wasssssup? 😏: Het komt niet door

[01/08/2018, 17:52:28] Wasssssup? 😏: Foto van iets

[01/08/2018, 17:52:44] Wasssssup? 😏: Van Robert

[01/08/2018, 17:52:54] Wasssssup? 😏: WiFi te slow

[01/08/2018, 17:53:03] Lisa: Ok i’ll wait

[01/08/2018, 17:54:37] Wasssssup? 😏: Het blijft hangen

[01/08/2018, 17:55:28] Lisa: Tralallalaaaa

[01/08/2018, 17:56:47] Wasssssup? 😏: Yes!

[01/08/2018, 17:56:57] Wasssssup? 😏: About values

[01/08/2018, 17:56:40] Lisa: Got it

[01/08/2018, 17:59:26] Lisa: Wow

[01/08/2018, 17:59:30] Lisa: That ia amazing

[01/08/2018, 17:59:34] Lisa: Wow

[01/08/2018, 18:01:38] Wasssssup? 😏: I thought so too

[01/08/2018, 18:01:43] Wasssssup? 😏: Good stuff

[01/08/2018, 18:01:54] Lisa: Ja man

[01/08/2018, 18:01:53] Wasssssup? 😏: A good basis for choices

[01/08/2018, 18:02:09] Lisa: Yeah!!!

[01/08/2018, 18:02:27] Wasssssup? 😏: And you and the kids are which number?

[01/08/2018, 18:02:49] Wasssssup? 😏: 😏

[01/08/2018, 18:02:57] Lisa: 1

[01/08/2018, 18:03:01] Lisa: 😍😍😍

[01/08/2018, 18:03:27] Wasssssup? 😏: Moet overstappen nu

[01/08/2018, 18:03:28] Wasssssup? 😏: X

[01/08/2018, 18:03:42] Lisa: 😍❤

[01/08/2018, 18:03:54] Lisa: Ik ga even eten kopen

[01/08/2018, 18:05:20] Wasssssup? 😏: Xx

[01/08/2018, 18:05:54] Lisa: Should I buy something for tonight?

[01/08/2018, 18:06:23] Wasssssup? 😏: No

[01/08/2018, 18:06:22] Lisa: What do you want?

[01/08/2018, 18:06:27] Wasssssup? 😏: You

[01/08/2018, 18:06:26] Lisa: Oke!

[01/08/2018, 18:06:31] Lisa: 😍❤😱

[01/08/2018, 18:06:38] Lisa: 🕺🏼

[01/08/2018, 18:06:45] Wasssssup? 😏: 🌈🔥😘

[01/08/2018, 18:06:53] Lisa: You are so romantic!😍❤

[01/08/2018, 18:07:03] Wasssssup? 😏: 💋

[01/08/2018, 18:07:05] Lisa: Eet jij onderweg iets?

[01/08/2018, 18:07:19] Wasssssup? 😏: K

[01/08/2018, 18:07:23] Wasssssup? 😏: Ja

[01/08/2018, 18:07:28] Wasssssup? 😏: All set

[01/08/2018, 18:07:28] LIsa: Oke!

[01/08/2018, 18:07:40] Wasssssup? 😏: Lekker ding

[01/08/2018, 18:08:02] Lisa: Cant wait to feel you

[01/08/2018, 18:08:21] Wasssssup? 😏: Echt he

[01/08/2018, 18:08:25] Wasssssup? 😏: Me ook

[01/08/2018, 18:08:27] Lisa: My god

[01/08/2018, 18:08:29] Wasssssup? 😏: 😏

[01/08/2018, 18:08:42] Wasssssup? 😏: Close

[01/08/2018, 18:08:45] Wasssssup? 😏: Kissing

[01/08/2018, 18:08:49] Lisa: I love you so much

[01/08/2018, 18:08:52] Lisa: Yesss

[01/08/2018, 18:09:16] Wasssssup? 😏: Ik voel het helemaal

[01/08/2018, 18:09:29] Lisa: Nog een paar uurtjes

[01/08/2018, 18:09:45] Lisa: Ik sta helemaal te trillen!!

[01/08/2018, 18:10:02] Wasssssup? 😏: Echt?

[01/08/2018, 18:10:10] Wasssssup? 😏: Nice

[01/08/2018, 18:10:10] Lisa: Ja man

[01/08/2018, 18:10:16] Wasssssup? 😏: Lekker

[01/08/2018, 18:10:21] Lisa: 😱

[01/08/2018, 18:10:22] Lisa: ❤

[01/08/2018, 18:10:27] Wasssssup? 😏: Wij gaan genieten

[01/08/2018, 18:10:30] Lisa: Oke ik ben in appie

[01/08/2018, 18:10:32] Lisa: App zo

[01/08/2018, 18:10:44] Wasssssup? 😏: Xx

[01/08/2018, 18:37:25] Lisa: Less than 2 hours!

[01/08/2018, 18:37:55] Lisa: I can survive that!

[01/08/2018, 18:38:07] Lisa: I guess!

[01/08/2018, 19:19:49] Lisa: Kijk op me insta

[01/08/2018, 19:19:56] Lisa: Massage to my dad

[01/08/2018, 19:20:04] Lisa: And people of the church

[01/08/2018, 19:20:10] Wasssssup? 😏: Ok!

[01/08/2018, 19:22:38] Lisa: You see it?

[01/08/2018, 19:23:29] Wasssssup? 😏: Yes

[01/08/2018, 19:23:33] Wasssssup? 😏: Thats clear

[01/08/2018, 19:23:37] Wasssssup? 😏: Cool

[01/08/2018, 19:23:42] Lisa: Ja toch?

[01/08/2018, 19:23:46] Wasssssup? 😏: Lets See who likes It

[01/08/2018, 19:23:48] Wasssssup? 😏: Hahaha

[01/08/2018, 19:23:53] Lisa: Of iets te veel emoties?

[01/08/2018, 19:23:59] Lisa: 😂

[01/08/2018, 19:24:03] Wasssssup? 😏: People Dont like strong women

[01/08/2018, 19:24:08] Lisa: I know

[01/08/2018, 19:24:11] Wasssssup? 😏: Who set boundaries

[01/08/2018, 19:24:23] Wasssssup? 😏: And don’t act like victims

[01/08/2018, 19:24:37] Lisa: Artist speak and tell the world how they feel

[01/08/2018, 19:24:48] Wasssssup? 😏: Good stuff Lisa

[01/08/2018, 19:25:01] Wasssssup? 😏: I can learn from you

[01/08/2018, 19:25:51] Wasssssup? 😏: I am in the Dutch part of the train ride

[01/08/2018, 19:25:55] Lisa: I love to make people quiet and think

[01/08/2018, 19:26:01] Wasssssup? 😏: I fucking hate Holland

[01/08/2018, 19:26:08] Lisa: Aw sweaty

 [01/08/2018, 19:26:23] Lisa: Less than an hour

[01/08/2018, 19:26:30] Wasssssup? 😏: Horrible place

[01/08/2018, 19:26:31] Lisa: I know how you feel

[01/08/2018, 19:26:41] Wasssssup? 😏: I swear to God

[01/08/2018, 19:26:50] Wasssssup? 😏: What a shithole

[01/08/2018, 19:26:50] Lisa: In 1 hour you will be in a better place

[01/08/2018, 19:26:56] Lisa: Called heaven

[01/08/2018, 19:26:57] Wasssssup? 😏: Yes!

[01/08/2018, 19:27:02] Wasssssup? 😏: I can’t wait

[01/08/2018, 19:27:06] Lisa: Me too

[01/08/2018, 19:27:33] Lisa: Laugh at the people… because you have found what all of them are looking for

[01/08/2018, 19:27:36] Lisa: Real love

[01/08/2018, 19:27:47] Wasssssup? 😏: Good plan

[01/08/2018, 19:27:53] Wasssssup? 😏: It’s true

‎[01/08/2018, 19:59:48] Lisa: ‎<attached: 00000326-PHOTO-2018-08-01-19-59-48.jpg>

[01/08/2018, 20:04:49] Wasssssup? 😏: Ohhhh

[01/08/2018, 20:04:57] Lisa: Lief he

[01/08/2018, 20:05:03] Wasssssup? 😏: Ja

[01/08/2018, 20:05:06] Wasssssup? 😏: Echt

[01/08/2018, 20:05:25] Wasssssup? 😏: I love that picture

[01/08/2018, 20:05:41] Lisa: Me too

[01/08/2018, 20:05:48] Wasssssup? 😏: Stop met deze fone

[01/08/2018, 20:05:53] Wasssssup? 😏: Batterie

[01/08/2018, 20:05:55] Wasssssup? 😏: X

[01/08/2018, 20:05:56] Lisa: Oh sorry

Einde gesprek.

(De volledige communicatie is te vinden op Keitbakkerofficial.com Hoofdstuk 20).

Was mijn relatie met haar vrijwillig en gelijkwaardig? You decide!

K.

9 december 2019 – Spijt?

Iemand vroeg mij gisteren of ik spijt had. Waarvoor, vroeg ik hem. Ik merkte dat deze vraag mij raakte. Waarschijnlijk zou de vraag of ik ergens geen spijt van heb een korter antwoord opleveren.

Spijt - Keith Bakker Official Blog

In mijn ogen heb ik gefaald. De cel waar ik nu in zit, is het resultaat van alle foute keuzes uit mijn leven en daar ben ik wel verdrietig over. Als ik nou een professionele boef was, dan zou dit resultaat enigszins acceptabel zijn omdat dit dan ‘part of the game’ is. Maar ik ben geen professionele boef, ik ben een man met een goed hart.

Er is een diep verlangen in mij om mensen blij te maken. Ik heb ontzettend veel mensen geholpen in mijn leven en daar probeer ik trots op te zijn. Ik krijg hier veel post van mensen die zeggen dat ik een belangrijke rol in hun leven heb gehad en er zijn er zelfs die zeggen dat ik hun leven heb gered. Als ik naar hun brieven en kaarten kijk, dan voel ik me er heel even goed bij, maar dat is misschien maar voor dertig seconden ofzo. Maar daarna komt het diepe gevoel van schaamte, schuld en zelfhaat al snel weer terug.

Ik vecht dagelijks tegen een donkere geest, die mij er maar al te graag aan wilt laten herinneren dat ik een loser ben.

Een jongen die vastzit voor ernstige geweldsdelicten zei mij laatst dat ik veel te veel nadenk. Dat is waar, ik kan de veroordelingsbeul niet meer tegenhouden en ik zit drieëntwintig uur per dag met hem opgesloten. Ik ben een man aan het worden die ik niet leuk vind. Zoals jullie bloglezers misschien wel kunnen merken, ben ik echt boos!

Maar ik kan op de één of andere manier niet goed laten zien hoezeer een meisje van negentien mijn hart heeft gebroken. Ze vertelde mij dat ze van me hield, later las ik in een aangifte vol onwaarheden, dat dit volgens haar niet zo was. Ik geloofde haar, maar blijkbaar zat ik ernaast. Nog één van mijn volledig foute keuzes. Dus gisteravond dacht ik na over de vraag of ik spijt had.

Kerstmis 2017 was de gelukkigste kerst van mijn leven.

Ik woonde met deze jonge vrouw samen aan de Oudezijds Voorburgwal, de kinderen waren erbij en ik had heel even het gevoel dat ik veilig en geliefd was. Wat nog veel belangrijker was, was dat ik zo ontzettend veel van haar en de kids hield. Voor heel even, een hele korte tijd, voelde ik niets anders dan liefde.

Natuurlijk heb ik een zwaar leven gehad. Verslavingen, gebroken relaties, misdaad, gevangenissen en een zeer pijnlijk schandaal in 2010. Dit zijn slechts een paar van de vervelende dingen die ik in mijn leven heb meegemaakt.

Al snel nadat mijn relatie met deze vrouw in september 2018 op een rotmanier op de klippen is gelopen, ben ik begonnen aan een reis naar de diepst verborgen plekken in mijn verleden en mijn geest.

Ik ben heel diep gegaan. Ik moest wel kijken naar de onderliggende overtuiging. Deze overtuiging heeft mij altijd in de weg gestaan in mijn geloof in een liefdevolle God. Deze overtuiging was de grondslag achter mijn keuze om mijn heil te zoeken in alcohol, heroïne en cocaïne. Mensen met een sterke eigenwaarde steken geen naald in hun arm.

Mijn hele leven lang probeer ik iedereen te overtuigen dat ik niet die loser ben waarvan ik denk dat ik die ben.

Dit doe ik door alsmaar te willen presteren. Er zijn er immers maar weinig die op televisie worden gezien als de Nederlandse Doctor Phill. Ik ben gaan inzien dat werkelijk alles wat ik deed, was gebaseerd op uiterlijke schijn en succes. Elke keer als ik succes had, moest ik dit succes vernietigen omdat ik een diepgeworteld gevoel had dat ik het allemaal niet waard was. Ik ben moe.

Nu kom ik terug op de vraag of ik spijt heb.

Mijn hele leven heb ik gevochten tegen de duistere, vernietigende stem in mijn hoofd die ik maar de terrorist zal noemen. Ik heb in mijn leven zo ernstig gefaald, dat ik nu in een cel zit. Inmiddels ben ik negenenvijftig jaar oud, ik ben failliet en ik ben alleen. Ik heb spijt en ik heb veel mensen gekwetst.

Toch is er één ding dat zeker is; de kerstdagen van 2017 waren voor mij de beste dagen ooit uit mijn leven.

In die dagen voelde ik mij heel even zoals elk normaal mens zich moet voelen, precies wat ik zie wanneer ik naar de kerstreclame van Albert Heijn kijk. Heel even voelde ik die onvoorwaardelijke liefde waarnaar ik mijn hele leven zo ontzettend diep verlangde.

Ik heb een relatie gehad met een meisje van achttien en ik zit nu vast omdat ik de keuze heb gemaakt dit te doen. Maar hier komt het: Zij doet nu alles wat ze kan om mij kapot te krijgen, ze liegt over haar eigen keuzes en ik moet het ontgelden. Toegegeven, ik ben niet bepaald de mooiste man van het land en ja, ik had haar opa kunnen zijn. Nu moet ik mijzelf tegen haar verdedigen en dat doet zeer.

Ik haat elke seconde van deze strijd. Er is een deel van mij dat liever wil sterven dan haar getuigenis vol met feitelijke onjuistheden te ontkrachten. Maar ik moet dit wel doen. Het zal alleen nog maar erger worden.

Wanneer deze zaak de rechtbank bereikt, zal dit een publiekelijke veldslag worden met als resultaat enkel maar verliezers.

Volgens de wet ben ik onschuldig van de feiten die zij beweert, dus ik zal wel moeten vechten om dit te bewijzen.

Maar nu weer even terug naar de vraag of ik spijt heb.

Ik heb spijt dat ik gelogen heb tegen mijn kinderen en hun moeder over mijn relatie met de oppas. Ook heb ik gelogen tegen mijn zakenrelaties, mijn vrienden, de kerk en mijn familie. Een jaar lang was mijn leven één grote totale leugen. Heb ik spijt? Absoluut, over deze dingen wel. Maar als ik er echt over nadenk, heb ik toch, ook al was het maar heel even, onvoorwaardelijke liefde mogen ervaren tijdens die bewuste kerstdagen van 2017. Die liefdevolle dagen samen met mijn ex en mijn prachtige, lieve kinderen.

Ik herinner mij dat betoverende moment, dat mijn ex voor de open haard, mijn hoofd met haar beide handen vastpakte en mij vertelde dat ze van mij hield.

Het voelde zo ongelooflijk goed! Maar misschien is dit allemaal wel gelogen, misschien had ze mij alleen maar nodig voor geld, of zag ze mij als een soort vlucht, maar ondanks dat heb ik mijn allermooiste dagen beleefd tijdens die bewuste kerstdagen van 2017. Of ik daar spijt van heb? Nee.

Dankjewel DJ, voor die mooie kerstdagen van 2017, ik hoop werkelijk dat je nu blij en gelukkig bent.

Ik zal me nu moeten gaan verdedigen tegen alle leugens. Ben ik daar blij mee? Absoluut niet. Ik denk liever terug aan die mooie dagen in 2017.

And I have to smile.

K.