6 januari 2020 – Vuil spel

Aanstaande woensdag wordt er een zogenaamde pro-forma zitting gehouden in de zaak tegen mij. Tijdens deze zitting is voor mijn geweldige advocaten, Michael Ruperti en Patrick van der Meij van Cleerdin – Hamer, eindelijk de tijd aangebroken om onze onderzoekswensen aan te kunnen geven bij de rechter.

Vuil spel - Keith Bakker Blog

Het OM is nu al achttien maanden bezig met hun onderzoek en getuigenverhoren. Komende woensdag zal het OM het volledige dossier moeten overdragen aan mijn advocaten, zodat zij zich kunnen voorbereiden op de zittingsdag.  

Nog een belangrijk punt tijdens de pro-forma zitting, is de vraag of ik wel of niet uit voorlopige hechtenis mag komen. De rechter zal dus beslissen of ik mijn rechtszaak in vrijheid mag afwachten of dat ik nog langer in hechtenis zal moeten blijven. Het dossier is een belangrijk deel van de informatie die nodig is voor een rechter om deze beslissing te kunnen maken.

Ik zit inmiddels al negentig volledige dagen in voorarrest en het OM heeft het dossier nog steeds niet compleet.

Ik ben volledig onschuldig en ik weet dit omdat ik simpelweg geen seks met de aangeefster heb gehad voor haar achttiende. Bovendien heeft het OM geen enkel ondersteunend bewijs over de claims van mijn ex.

Wat het OM nu doet is gewoon een heel vuil spel spelen.

Het finale dossier is nog steeds niet aan mijn advocaten overhandigd en de zitting is al zeer binnenkort. Dit betekent natuurlijk dat er voor mijn advocaten haast geen mogelijk is om het dossier te bestuderen voor mijn zitting. Als gevolg hiervan kan ik nog niet geschorst worden. Dit is precies wat het OM wil mij koste wat kost, zo lang mogelijk vast laten zitten en door het laat aanleveren van het dossier gaat hen dit nog lukken ook.

Deze methoden verlagen mijn beperkte vertrouwen in de rechtsgang nog meer dan al het geval was. Naar mijn mening is dit het zoveelste trucje in het vuile spel dat het OM speelt.

Het is ik, tegen het OM, dat is feit en het is overduidelijk. Maar er is niemand die ervoor zorgt dat het OM zich aan de regels houdt en ik zit onterecht vast.

Later meer.

K.