27 november 2019 – Intimidatie

Ik zit in oorlog. Het is oké, mijn hele leven is een oorlog geweest en vreemd genoeg kan ik hier wel tegen.

Intimidatie - Keith Bakker Official Blog

Als ik moet strijden heb ik het gevoel dat ik leef en ik hou eigenlijk ook niet van verliezen. Maar ik kan mijn verliezen ook aan wanneer ik fout zit. Oorlog is oorlog, maar de vijanden veranderen.

De harde realiteit is dat deze wereld een harde en vijandige plek kan zijn. Uiteindelijk zijn we allemaal alleen en mensen zullen, als het puntje bij het paaltje komt, altijd voor zichzelf kiezen. Dit is misschien nog wel de grootste les van mijn leven.

Als er dan oorlog is, is het wel belangrijk om te weten wie de vijand is. Zolang ik niet weet wie mijn tegenstander is, kan ik niet aanvallen of verdedigen. En wat doe je, als jouw vijand het Openbaar Ministerie is? Een macht veel groter dan ikzelf? Dit is een typisch David versus Goliath verhaal, het OM en de politie willen mij kapot hebben. Dit is mij volkomen duidelijk. Wat het nog erger maakt, is dat mijn vijanden alle macht en middelen hebben om dit voor elkaar te krijgen.

Wat het erg eng maakt, is het feit dat het OM de volledige vrijheid heeft om te doen en laten wat ze willen. Er bestaat geen instantie die toezicht houdt op het doen en laten van het OM en de politie.

Ik zit inmiddels zeven weken vast.

De officier van justitie in mijn zaak, gaf in oktober aan dat ze meer tijd nodig heeft om onderzoek te doen en getuigen te horen. Volgens mij is er de afgelopen zeven weken nog niemand verhoord. Ze probeert me te treiteren, door me vast te houden. Ik vind dit ronduit kinderachtig van ze.

De valse aangifte tegen mij is gedaan op 6 september 2018, dit is veertien (!) maanden geleden. Ze heeft alle tijd gehad om bewijs te verzamelen en getuigen te horen. Nu willen ze nog meer tijd! Ik zal een voorspelling doen: Bij de volgende pro-forma zitting zullen ze nog meer tijd vragen om de spoken te vinden!

Het probleem is dat ze geen bewijs hebben en ook geen zaak. Er is geen bewijs omdat er simpelweg geen strafbaar feit is gepleegd, ze zoeken naar een spook. Ze zijn wanhopig en ze zullen nooit toegeven dat ze geen zaak hebben.

Het OM heeft hoog ingezet door mij uit Indonesië te halen en in een cel te plaatsen. Ze willen mij hoe dan ook vervolgen zonder bewijs. Daarbovenop gebruiken ze allerlei achterbakse tactieken om dit voor elkaar te krijgen.

Dit blog gaat over een ongelooflijk serieus onderwerp, dit blog gaat over intimidatie van getuigen door politie en het OM!

Dat is namelijk wat het OM en de zedenpolitie hebben gedaan. Ik heb via meerde kanalen vernomen dat de personen die gehoord zijn als getuige tegen mij, zeer heftig zijn aangepakt. Zo erg zelfs, dat ze zelf het gevoel kregen verdacht te zijn van een misdrijf.

De politie heeft zoveel druk op ze gezet om belastende informatie in te winnen (welke er niet is omdat er niets strafbaars is), dat sommigen van hen na alle intimidatie alleen nog maar konden huilen na afloop van het verhoor!

Ik las een stuk in het dossier dat mij werkelijk verbaasde. Voor mij is het duidelijk dat dit echt een geval is van intimidatie door politie.

Een ex coaching cliënt van mij is verhoord, bij hem heeft de geüniformeerde politie letterlijk zijn deur opengebroken en zijn huis betreden. Dit kwam omdat hij niet voor ze opendeed toen ze voor zijn deur stonden.

Misschien kwam dit omdat hij geen getuigenis wilde afleggen omdat hij wist dat degene die aangifte heeft gedaan niet spoorde? Of was hij wellicht bang voor een eventueel strafbaar feit dat hij misschien gepleegd zou hebben? We zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen.

Wat nu volgt, is een inleidend stuk uit het politiedossier. Ik zal dit letterlijk citeren omdat dit over de verhoormethoden en tactieken van de zedenpolitie gaat. Dit doe ik om aan te tonen dat de politie de getuigen in mijn zaak verhoorden op een manier die hardhandig en intimiderend was.

Ook duurden sommige verhoren meer dan acht (!) uur.

Hier volgt een deel van een verhoor van de mentaal labiele ex-cliënt die onder enorme druk was gezet. De Amsterdamse recherche is voor hem helemaal naar de regio Arnhem gereisd.

Goedemiddag Achmed, wij zijn L. en S. en werken beiden bij het team zeden van Amsterdam. Jouw naam is in een onderzoek genoemd en derhalve willen wij jou graag horen als getuige. Tijdens het telefoongesprek met mij (S), vertelde je dat je wel wist waar het over ging, namelijk DJ. Je gaf aan zeker mee te willen werken. We hadden eerder vandaag de afspraak staan, maar je was er niet en reageerde ook niet op telefoontjes en berichten en dergelijke. Ook DJ heeft jou gecontact en zelfs jouw vader, op verzoek van DJ.

Bij een bezoek aan jouw woning werd er geen gehoor gegeven aan kloppen en schreeuwen op en door jouw raam. We hebben de uniformdienst jouw woning laten binnengaan en troffen jou daar gelukkig slapend aan. We maakten ons zorgen, dus vandaar deze manier van doen.

“Wij maakten ons zorgen?” Kom op man… Benoem het beestje zoals het is, namelijk, pure intimidatie!

Hier lezen we dus dat deze jongen geen zin had in een verhoor en hij hoefde dit ook niet eens te doen. Dit is pure intimidatie. Een persoon is nooit verplicht om een getuigenis af te leggen, tenzij opgeroepen door de rechter.

Als deze jongen zijn telefoon niet opneemt of niet reageert op appjes en bonken en schreeuwen, dan wil dat naar mijn mening zeggen dat hij duidelijk geen zin heeft in een verhoor. Hij en ik zijn echt geen vrienden, en de politie wist dit ook, maar hij wilde gewoon niet verhoord worden. Natuurlijk wilden ze zijn verhaal maar al te graag horen omdat hij een seksuele relatie had met mijn ex die aangifte heeft gedaan.

De politie belde, appte, bonkte tegen de deur en schreeuwden door zijn raam. Vervolgens trapten ze zijn deur in met het bullshit-verhaal dat ze zich zorgen maakten. Dit is pure intimidatie, zo behandel je toch geen getuigen?

De getuigen in deze zaak zijn dusdanig geïntimideerd dat ze zich naar eigen zeggen, misdadigers voelden.

Het probleem voor mij is: Wie kan ik hierover bellen om een klacht in te dienen? Dit soort bullshit-tactieken maken mijn kansen om mijn onschuld te bewijzen alleen maar moeilijker. Als ik een getuige op deze manier zou benaderen of behandelen, dan zou ik meteen hard worden aangepakt.

Het OM en de politie schuwen intimidatie niet om een veroordeling te krijgen. Vieze spelletjes!

Walgelijk!

K.