20 april 2020 – Ik begrijp het niet

Er zijn dingen die ik maar moeilijk kan begrijpen. Op 1 augustus 2018 was ik op weg vanuit Londen naar Nederland.

Ik begrijp het niet - Keith Bakker Official Blog

Ik was naar Londen gereisd nadat de geheime relatie die ik negen maanden had met de aangeefster op de klippen was gelopen. In Londen kreeg ik professionele hulp vanwege de ontzettende pijn die voelde nadat ik haar op heterdaad heb betrapt met een jongen die ik ook kende.

Ik was niet zo zeer boos om het feit dat die twee seks hadden, maar meer om het feit dat ze hier drie maanden over gelogen had tegen me. Toen ik in Londen zat, nam mijn ex op een gegeven moment contact met me op via Instagram.

Ze bood haar excuses aan voor wat er allemaal gebeurd was. Ik ben hier ingetrapt en ben hierna weer naar Nederland gereisd om haar te kunnen zien. Zo beschrijft ze dit ook in de verklaring die ze heeft afgelegd bij de politie.

Ze verklaart het volgende:

Politie: Wie zocht contact met wie?
Aangeefster: Hij heeft een account die niet op zijn eigen naam staat. Hij postte daar allerlei berichten, dat hij iemand miste en dat hij liefdesverdriet had. (Instagram) Ik wist dat dit zijn account was en dat hij met die berichten mij bedoelde. Dit raakte mij. Ik heb hem toen een bericht gestuurd en ik heb gezegd dat het me speet voor alles wat er gebeurd was zeg maar… We hebben toen de hele avond met elkaar zitten appen. Hij was in Londen.
Politie: Hoe kwam het uiteindelijk weer tot contact?
Aangeefster: We hadden toen vanaf die dag gewoon contact met elkaar via de telefoon en hij kwam weer naar Nederland. Hij had een hotel geboekt bij Centraal Station in Amsterdam. Hij zei dat als ik met hem verder zou willen, ik naar het hotel moest komen. Ik heb dit gedaan en daarna was het weer zoals het was. Ik heb toen de hele verdere week bij hem thuis op de Oudezijds doorgebracht.

Ik vind het moeilijk te begrijpen dat ze weer contact met me zocht nadat het uit was.

Ze beweert later namelijk dat ze eigenlijk niet met mij wilde zijn en daarbovenop beweert ze ook nog eens dat wij zogenaamd seks hebben gehad tegen haar wil! Wat ik ook niet begrijp is het volgende; uit het dossier blijkt dat ze aangifte tegen mij heeft gedaan wegens verkrachting op 3 september 2018. In het volgende deel dat ik wil voorleggen, blijkt duidelijk dat zij aangifte heeft gedaan onder druk van haar vader. Hierin wordt ook duidelijk dat ze aangifte deed tegen mij van verkrachting. (iets waar ze ten tijde van de aangifte niet helemaal van op de hoogte was)

Maar twaalf dagen hiervoor hadden we nog gewoon contact via de app en was ik zelfs op weg terug uit Nederland om haar weer te kunnen zien. Ik heb dit app-contact bewaard omdat ik het toen zo ontzettend mooi en lief vond. In dit contact is duidelijk te zien dat ze zich aan het klaarmaken was om mij te zien in het hotel. Sterker nog, er is goed te lezen dat ze zelf zei dat ze zo verliefd op me was en dat ze erg veel zin had om mij weer te zien. Op die bewuste avond hebben we intens lekker gevreeën in het hotel en waren we in principe weer bij elkaar.

Dit zijn de chats van 1 augustus 2018:

 

Wat ik niet begrijp is waarom ze zo hard loog over hoe en wat ze voor me voelde. Waarom liet ze me dan niet gewoon met rust toen ik in Londen was? Waarom stortte ze haar hart uit bij me over hoe verliefd ze op me was? En waarom stapte ze dan twaalf dagen later naar de politie om mij aan te geven voor verkrachting? Of probeerde ze met er toen al in te luizen? Ik snap het echt niet meer.

Ik begrijp er werkelijk niets van, waarom heeft ze negen maanden lang tegen mij gelogen over hoe ze zich voelde en wat ze voor mij voelde? Want als ik de aangifte zo bekijk, zou de hele relatie tegen haar wil zijn geweest. Als dit zo was, waarom ging ze dan niet gewoon weg? Waarom heeft ze dan niet meteen tegen me gezegd dat ze niet met mij wilde zijn?

In de gevangenis zitten, zelfs in Corona tijden, is wel te doen. Ik kom er wel doorheen.

Maar het feit dat ik er blijkbaar negen maanden lang, totaal naast zat in alles wat ik deed, raakt mij nog harder. Ik ben ongelooflijk dom geweest.

Ik neem volle verantwoordelijkheid voor mijn keuzes. Maar ik moet wel zeggen dat mijn keuzes volledig gebaseerd waren op de leugens van de jonge vrouw die mij als niets meer zag, dan haar ticket out bij haar ouders. Het was niets meer dan dat, blijkbaar hield ze achteraf helemaal niet van me als ik de aangifte moet geloven. Ze hield alleen maar van mijn bankrekening.

Ik begrijp er niets van, kutgedoe! Misschien is de les van dit alles wel dat ik nooit een relatie had moeten aangaan met een jonge vrouw van achttien die ook nog eens een gestoorde familie had. Hmmm…

K.