2 januari 2020 – Aanvulling blog

Als aanvulling op mijn blog van 1 januari, ga ik een aantal passages uit het dossier citeren. Ik doe dit als ondersteunend bewijs dat mijn aangeefster zelf heeft gekozen om financieel onderhouden te worden in de rol van mijn maîtresse. Er was dus geen afhankelijkheidsrelatie. Het was een zakelijke afspraak. Wij hebben hier allebei voor gekozen.  

Aanvulling  - Keith Bakker Official Blog

Om te beginnen betaalde ik de huur voor haar eigen appartement in Amsterdam. Het volgende fragment komt uit het politieverhoor van DNJ op 2 april 2019, pagina 46.

Start fragment:

Politie: Ok, en die duizend euro… werd dat van jouw rekening afgeschreven, of hoe ging dat?
DNJ: Ja, van mijn rekening en hij maakte het dan over naar mij.
Politie: En hij stortte het dan naar jou?
DNJ: Ja en ik moest daar voor oppassen en websites maken zeg maar.
(2x per maand)
Politie: Ja, en heb jij dan altijd een vast maandbedrag van hem gekregen?
DNJ: Nee, het was gewoon dat als ik wat nodig had, dan moest ik dat aangeven.
Politie: En die betalingen, dus dat geld wat je van hem kreeg voor de huur, dat ging van de ING rekening die je net opgaf?
DNJ: Ja.

Einde fragment.
Start fragment politiedossier pagina 96:

Politie: Oh, dus hij moest daar ook voor betalen, voor de dagelijkse dingen? Dus hij had ook een flinke stem in het kapitaal zeg maar?
DNJ: Ja, maarja het kwam uiteindelijk bij hem vandaan, want ik werkte voor hem. Dus ja.
(Ze noemt twee keer per maand oppassen werken).

Einde fragment.
Politiedossier pagina 62:

Politie: Dat is dan voor werkzaamheden ofzo die je voor hem doet?
DNJ: Ja, of hij vond dat ik geld nodig had. Want ja, ik kreeg… ik werkte niet.
Politie: Om te leven?
DNJ: Ja. Ik kreeg van hem geld, dus dat was… even kijken hoor, de laatste keer was 10 september 2018.

Einde fragment.

Het volgende stuk gaat over het feit dat ze aan het luxeleven was gewend. Ook staat hier dat ze dit weer terug wilde nadat ik haar in juli 2018 had betrapt met een ex-cliënt van mij. Het wordt hier ook duidelijk dat het hernieuwde contact vanuit haar kant kwam en niet van mij.

Start fragment.

Politie: Dus één maand daarna, de tweede periode dat je contact hebt gehad, dat heeft nog een maand geduurd zeg maar?
DNJ: Ja.
Politie: Ruim een maand, ja ok. Soms komt het niet helemaal uit het verhaal opgerezen zal ik maar zeggen. Vanwaar was dat je weer contact zocht met Keith? Die tweede periode nadat je voor jezelf al had vastgesteld van, nou daar ben ik klaar mee.
DNJ: Ja.


Politie: En dan komt er toch weer contact tot stand dat een maand duurt.
DNJ: Ja precies, ik snap het nog steeds niet helemaal voor mezelf, maar het was… ik… ik zat toen weer bij mijn vader, en ik logeerde overal enzo en toen ging ik dingen missen ofzo. Want ja, je bent tweeënhalf jaar met die persoon bezig geweest en ik had voor de rest eigenlijk niemand. Dat was de persoon waar ik naartoe ging als ik me niet zo fijn voelde als… waar ik… ik heb ook wel kunnen lachen met hem. Er zijn nare dingen gebeurd maar ook wel leuke.
Politie: Ja natuurlijk.
DNJ: Dus je gaat ook zeg maar, dingen missen ofzo. Ik had niks meer, ook mijn werk was voor hem natuurlijk, oppassen en ik deed websites. Dat viel ook weg en mijn hele sociale omgeving was om hem gebouwd zeg maar.
Politie: Ja.


DNJ: Dus van de één op de andere dag had ik niets meer.
Politie: Nee.
DNJ: En ik viel ook in een soort van zwart gat en ik heb me ook zorgen gemaakt om hem. Voor hem was het ook opeens weg. Ik zag natuurlijk ook voor me dat hij…tja… ook helemaal in paniek was ofzo, ik maakte me wel vaker zorgen over hem enzo. Ook als hij niet lekker in z’n vel zat.
Politie: Ja dat toont toch wel iets van betrokkenheid bij hem. Dat je je nog betrokken voelt of verantwoordelijk voelt een beetje.
DNJ. Ja, zeker, ik heb me ook heel erg schuldig gevoeld dat ik aangifte heb gedaan. Ergens wist ik dat dit het beste was voor mezelf omdat ik… dat was een keuze voor mezelf zeg maar en ik vond het heel lastig.

Einde fragment.

Tot zover. Er is veel meer bewijs van financiële transacties tussen mij en mijn aangeefster, maar tot ik toegang heb tot mijn laptop kan ik hier niet bij komen.

K.