17 november 2019 – Overval

Hallo vrienden en vijanden,

Stel je eens voor: Je wordt door de politie opgepakt voor een overval, je bent onschuldig, je wordt voorgeleid en vervolgens voor negentig dagen opgesloten. Het excuus van het OM om je langer vast te houden, is dat ze meer tijd nodig hebben om mensen te verhoren.

Keith Bakker Blog - Overval

Eén ding is echter zeker, er is daadwerkelijk een overval gepleegd. Er is beeldmateriaal, er zijn getuigen, er ligt iemand op de grond met een schotwond en er is geld buitgemaakt. De vluchtauto is uitgebrand teruggevonden en er is een bivakmuts aangetroffen met DNA-sporen. Het is duidelijk, er is een grove misdaad gepleegd. Wat echter niet duidelijk is, is of jij degene was die de misdaad gepleegd heeft. Een lokale journalist komt erachter dat je bent aangehouden en het verhaal komt in de lokale krant te staan. Op de voorpagina staat een grote foto van jou, met een zwarte balk over je ogen.

Na negentig dagen moet je wederom voorkomen, en weer hebben ze meer tijd nodig om onderzoek te doen.

De rechter besluit om je voorarrest met nog eens negentig dagen te verlengen. Door dit alles, verlies je je baan, je wordt uit de kerk gezet en je kinderen willen niet meer met je praten. Iedereen verdenkt jou ervan dat je een overvaller bent. Iedereen in jouw woonplaats heeft het erover en de kranten staan er vol van. Natuurlijk wordt jouw (vermeende) betrokkenheid bij de overval uitgebreid besproken.

Je bent onschuldig, hoe kan je dit bewijzen? Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Dit klinkt als een vreselijk scenario, maar het gebeurt maar al te vaak. Er zitten veel mensen onschuldig in het Huis van Bewaring, omdat het OM heeft bepaald dat ze schuldig zijn. Dit is precies wat er nu ook bij mij gebeurt.

Maar wat mij overkomt is eigenlijk nog veel erger. Ik zit nu vast omdat een gevaarlijke jonge vrouw, valse dingen beweert over mij. Ze beweert dat ik seks met haar gehad zou hebben voor haar achttiende. Dit is totale onzin, het is simpelweg niet gebeurd. Het OM probeert mij te veroordelen voor een misdaad die niet heeft plaatsgevonden, dit is op zichzelf al een misdaad. There was no crime!

Ik word door justitie vastgehouden (ontvoering/vrijheidsberoving) en beschuldigd, (smaad en laster) voor misdaden die nooit en te nimmer hebben plaatsgevonden.

Naast goede zaken, brengt het #meToo tijdperk ook gevaren met zich mee.

Echt misbruik moet wel degelijk bestraft worden, zonder twijfel. Maar hoe toon je in een zedenzaak aan wat er wel of niet gebeurd is? Het maakt eigenlijk niet veel uit, het gaat mensen die iemand vals beschuldigen niet om rechtvaardigheid. Vaak gaat het simpelweg om aandacht of andere duistere motieven. Een valse beschuldiging is al meer dan genoeg om iemands leven totaal te verwoesten. Mijn wrokkige ex-vriendin en haar familie hebben hun doel al bereikt. Ik ben een makkelijk doelwit, mijn leven is voorbij en zij hebben hun doel volbracht.

Wat er in mijn voorbeeld met de overval gebeurde, zou normaal gesproken niet moeten kunnen gebeuren. Als er geen overval was, kan ook niemand daarvoor vervolgd worden.

In zedenzaken is het niet eens nodig dat er een ‘overval’ gepleegd is. Ik zit vast voor een misdaad die nooit heeft plaatsgevonden. Probeer het maar te zien als een soort spookmisdaad.

Dit is alleen maar mogelijk bij zedenzaken. Het woord van één persoon is al genoeg om een ander achter de tralies te krijgen. Er hoeft op dat moment nog geen enkel bewijs te zijn dat er daadwerkelijk iets voorgevallen zou zijn.

Mij gaan ze niet breken, ik was erbij en ik weet precies wat er gebeurd is tussen haar en mij. Ik moet maar vertrouwen hebben in de rechter. Het OM en de politie zijn in mijn ogen de grootste boeven. Zij hebben in deze wereld de werkelijke macht. En er is niemand die controle heeft over hen.

Heel eng dit allemaal…

K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *